Review: Kingdom Hearts: The Story So Far

Thom van den Hork, 19 april 2019
Profiel
Kingdom Hearts: The Story So Far biedt geen vernieuwingen ten opzichte van de eerder uitgebrachte delen. Daarom is het alleen heel erg interessant voor nieuwkomers, want voor nog geen €40 krijg je zo enorm veel content.

Dit jaar was het eindelijk zover en mochten fans eindelijk aan de slag met het langverwachte Kingdom Hearts III. Het eerste deel verscheen alweer in 2002 en het is dus goed mogelijk dat gamers van nu die game nooit gespeeld hebben. Gelukkig heeft Square Enix in 2017 Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX uitgebracht waardoor je niks van het verhaal hoeft te missen. Daarnaast verscheen datzelfde jaar ook nog eens Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue, waarin we de perfecte voorbereiding kregen op het laatste deel. Mocht je toen niet de mogelijkheid hebben aangegrepen om kennis te maken met deze franchise, dan geeft Square Enix je nog eenmaal een kans: Kingdom Hearts: The Story So Far bevat Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX en Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue voor nog geen €40. Is het de moeite waard of niet?

Voor wie nog nooit gehoord heeft van de Kingdom Hearts-franchise: Kingdom Hearts is een action-RPG waarin personages uit de stal van Square Enix, Disney en Pixar samenkomen. Het speelt zich af op verschillende plekken, waaronder ook veel plekken die je zult herkennen uit de vele Disney- en Pixar-films. Zo beland je in de eerste game al in de wereld van Alice in Wonderland, Hercules, Tarzan, Peter Pan en Aladdin. Daarnaast verschijnen er ook vele andere personages zoals Donald Duck, Goofy, Dumbo en Bambi. Het is dus een waar feest van herkenning wanneer je bent opgegroeid met dit soort films, of wanneer je gewoon een enorme fan bent van deze animatiefilms.

Normaal gesproken gaan we in een review wat dieper in op zaken als gameplay, graphics, audio en verhaal. Maar als we dat bij deze collectie zouden doen, zou deze review uit zoveel tekst bestaan dat je last van je vinger zou krijgen door al het scrollen. Ook bevat deze collectie geen enkele vernieuwingen ten opzichte van de eerder uitgebrachte delen en kunnen we ons daar ook niet op richten. Daarom zijn de reviews die wij eerder schreven nog steeds van toepassing: Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX en Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue.

Deze collectie moet het vooral hebben van de hoeveelheid content die het te bieden heeft. Met Kingdom Hearts: The Story So Far krijg je zes verschillende spellen: Kingdom Hearts FINAL MIX, Kingdom Hearts Re:Chain of Memories, Kingdom Hearts II FINAL MIX, Kingdom Hearts Birth by Sleep Final MIX, Kingdom Hearts Dream Drop Distance HD en Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep, en daarnaast ook nog eens drie films: Kingdom Hearts 358/2 Days, Kingdom Hearts Re:coded en Kingdom Hearts χ Back Cover. Dit alles samen is goed voor minstens 200 uur aan speel- en kijkplezier en dat is niet mis.

Kingdom Hearts: The Story So Far bevat geen vernieuwingen ten opzichte van de eerder uitgebrachte delen. Mocht je dus in het bezit zijn van Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX en Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue, dan voegt deze collectie niks toe en kun je deze rustig laten schieten. Deze verzameling is puur bedoeld voor gamers die nog nooit kennis hebben gemaakt met Kingdom Hearts. Voor die mensen is dit echt de perfecte manier om voor een relatief klein bedrag een prachtige collectie in huis te halen. Het hele pakket biedt zo ongelooflijk veel content en dat hebben we nog niet heel veel vaker gezien. Daarom, verdient het geheel toch de hoogst mogelijke score, ondanks het feit dat de individuele games niet perfect zijn.

Kingdom Hearts: The Story So Far is voor deze review gespeeld op de PlayStation 4. De game is alleen op dit platform beschikbaar.