Johans Hardwarehub: Tombot-hond voor senioren

Johan van de Westerlo, 09 april 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Tombot-hond.

De oudere generatie heeft weinig meegekregen van de technologieën die wij tegenwoordig normaal vinden. Smartphones, smartwatches, robots en allerlei slimme apparaten die ons leven gemakkelijker maken, maar ook invloed kunnen hebben op ons humeur of lichamelijke toestand. Veel senioren voelen zich vaak alleen omdat ze niet meer hoeven te werken en vaak maar wat in een ruimte tv kijken, puzzelen of simpelweg zitten te wachten tot er iemand langskomt waarmee ze een praatje kunnen maken.

Voor deze eenzame mensen is de Tombot-hond ontwikkeld. Het is een robothond die er levensecht uitziet en ervoor kan zorgen dat ze zich niet meer eenzaam voelen. Ze kunnen de hond aaien net zoals dat je bij een echte hond zou kunnen doen. De Tombot beweegt ook als een echte hond, van het bewegen van zijn hoofd en oren tot het kwispelen van zijn staart. De verschillende sensoren voelen aan hoe en waar de hond wordt geaaid en zal hier ook op reageren. Ook reageert de robothond op spraakcommando’s en zal antwoorden met geblaf.

Daarnaast hebben de senioren het voordeel dat ze de hond niet hoeven te voeren of hoeven uit te laten. Voor het bedrag van $500,- kan je een Tombot in huis halen.

Bron: Kickstarter