Review: Skullcandy Push Truly Wireless Earbuds

Johan van de Westerlo, 03 mei 2019
Profiel
De Skullcandy Push is een set oordopjes die volledig draadloos werkt en geen enkele kabel meer nodig heeft. De aanwezige powerbank zorgt voor een langere batterijduur en is tevens een opbergdoosje. Het geluid is voorzien van een diepe bas waar je van moet houden en zal dus niet voor iedereen zijn weggelegd. Desalniettemin is dit een prima setje voor een prima prijs.

Steeds meer audiofabrikanten hebben naast hun headsets ook oordopjes. Ook deze dopjes zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Met een kabel, beugeltjes om de horen of een band in je nek zijn hier enkele voorbeelden van. Ook de oordopjes worden steeds meer draadloos ontwikkeld. In sommige gevallen zijn de twee oordopjes met elkaar verbonden middels één enkele kabel, maar er zijn ook steeds meer volledig draadloze oordopjes. De Skullcandy Push is hiervan een goed voorbeeld.

Het model valt onder de zogenaamde “Truly Wireless Earbuds”. Dit houdt in dat ze volledig draadloos en los van elkaar werken. Ze maken zowel draadloos contact met elkaar als met het apparaat waarmee ze zijn gekoppeld. Bij het uitpakken treffen we de twee oordopjes aan, een opbergdoosje, een USB-C-kabel en twee paar rubberen dopjes in verschillende maten. De Skullcandy Push is verkrijgbaar in het grijs, groen en oranje waarvan de laatstgenoemde een gelimiteerde editie betreft.

Zowel op het doosje als op de oorstukken zijn het welbekende logo terug te vinden en ziet alles er op het eerste oog prima uit. De dopjes voelen degelijk aan en zijn niet overdreven groot. Het opbergdoosje daarentegen is een stuk lomper. Daarbij voelt het klepje wat fragiel aan en voelt alsof het elk moment kan afbreken. Aan de zijkant treffen we een USB-C-poort aan waarmee de zowel de dopjes als het opbergdoosje opgeladen kan worden. Deze fungeert tevens als een powerbank om tussendoor de Push op te laden. In combinatie met het opbergdoosje kan je tot wel 12 uur genieten van je favoriete muziek.

Als we kijken naar de pasvorm dan kan met de twee extra maten de juiste vorm gekozen worden. De zachte rubberen dopjes sluiten goed af in het oor en zitten vrij stevig. Mede door de aanwezige rubberen haak kan het geheel beter in de oorschelp worden geplaatst voor extra stevigheid zodat ze er niet zomaar uit kunnen vallen als je je hoofd op en neer beweegt.

Het geluid wat de Skullcandy Push creëert is een kenmerkend Skullcandy-geluid. Bij veel van hun audioapparaten is de bas erg aanwezig en dit geldt ook voor de Push. Vele gebruikers zullen dit niet erg vinden en het past ook zeker bij sommige muziekstijlen. Er zijn ook gebruikers waarbij dit net iets te veel van het goede is. Helaas wordt door deze diepe bas ook de middentonen wat onderdrukt waardoor het geluid wat minder helder is. Toch is het geluidskwaliteit meer dan prima voor de prijsklasse waarin dit model zich bevindt. Voor de adviesprijs van €129,99 is dit een gemiddelde prijs voor een vergelijkbaar model oordopjes.