'Microsoft Surface-oordopjes in de maak'

Johan van de Westerlo, 18 april 2019
Profiel

Apple heeft inmiddels de tweede generatie Apple AirPods ontwikkeld, een setje draadloze oordopjes die volledig draadloos werken en erg compact zijn. Zij zullen er een nieuwe concurrent bij krijgen in de vorm van Microsoft Surface-oordopjes.

Microsoft heeft in de Surface-lijn al verschillende apparaten ontwikkeld. De Surface Pro-tablet en Surface Laptop zijn daar goede voorbeelden van, maar ze hebben ook al randapparatuur ontwikkeld in deze serie. Zo hebben ze meerdere muizen, een toetsenbord en ook al een luxe headset ontwikkeld. Ook zijn ze nu bezig met volledig draadloze oordopjes.

Er is helaas nog niet zoveel bekend over wat we hiervan mogen verwachten, maar het zal erg veel weg hebben van de setjes die er al door verschillende andere leveranciers zijn uitgebracht. Doorgaans zijn het twee kleine in-ear-oordopjes die volledig draadloos met elkaar communiceren. Middels bluetooth worden ze verbonden met je smartphone of een ander apparaat. Ze worden vaak ook geleverd met een opbergdoosje dat tevens een powerbank-functie heeft om ze tussentijds op te laden.

Naar verluidt zullen de Microsoft Surface-oordopjes zijn voorzien van noise cancelling om het omgevingsgeluid te onderdrukken voor totale rust en optimaal genot van je muziek. Brad Sams van Thurrot, een betrouwbare bron voor Microsoft-producten, geeft aan dat er ook een Cortana-ondersteuning aanwezig zal zijn. Zo zullen de gebruikers middels stembesturing opdrachten kunnen uitvoeren. Het is vooralsnog niet officieel aangekondigd en we zullen daarvoor op Microsoft moeten wachten.

Bron: Thurrot