Xbox One S All-Digital Edition vanaf volgende maand beschikbaar

Johan van de Westerlo, 18 april 2019
Profiel

Er was al een tijdje bekend dat Microsoft met een uitgeklede versie zou komen van hun console. Het grote verschil is dat deze nieuwe Xbox One S All-Digital Edition geen optische drive tot zijn beschikking heeft.

Microsoft heeft de Xbox One S verkleind. Het gaat dan voornamelijk over het weghalen van de schijflade en niet zozeer over de rest van de hardware, deze zal hetzelfde blijven. Het model zal beschikken over een hardeschijf met de opslag van 1TB, aangezien de games nu enkel gedownload kunnen worden en daardoor ook wat meer ruimte in beslag nemen. Daarnaast worden de games en back-ups in de cloud opgeslagen. Dit biedt als voordeel dat je op elke Xbox One-console je games kunt spelen.

Onder andere Microsoft speelt steeds meer in op de digitale games. Je hoeft niet meer naar de winkel om het fysieke schijfje te halen om te kunnen spelen. Je kan direct vanaf je luie stoel de game bestellen uit de store en direct spelen. Je kan hem zelfs al installeren wanneer de game nog niet is uitgebracht. Dit scheelt toch weer in de kostbare speeltijd. Vrijwel elke nieuwe game is ook digitaal verkrijgbaar in de store, maar ook met de Gamepass-dienst van Microsoft worden talloze nieuwe en oude games digitaal aangeboden, zelfs Xbox 360-games.

De nieuwe Xbox One S zal vanaf 7 mei in de winkels liggen voor de adviesprijs van €230. De prijs ligt een stukje lager dan de normale Xbox One S met 1TB hardeschijf. De prijzen van de verschillende modellen zullen in de nabije toekomst wellicht nog wel dalen. Wanneer je de nieuwe Xbox One S koopt, dan wordt deze standaard geleverd met drie digitale titels, namelijk Forza Horizon 3, Sea of Thieves en het welbekende Minecraft.