Lancering Galaxy Fold uitgesteld door Samsung

Johan van de Westerlo, 24 april 2019
Profiel

Het is behoorlijk rumoerig rondom de vouwbare telefoon van Samsung. Na het leveren van enkele testmodellen kwamen al snel de eerste klachten. Mede hierdoor is de lancering van de Galaxy Fold uitgesteld door Samsung.

Verschillende review-toestellen toonden na enkele dagen al sporen van slijtage of waren flink beschadigd. Het scherm van de Fold is ervoor gemaakt om dubbelgevouwen te worden. Zo is het toestel op zakformaat, maar wanneer het is opengeklapt heb je een tablet-achtig model. Nadat de toestellen meerdere keren gevouwen waren, kwamen de eerste gebruikerssporen al opduiken. Ook werd er al snel viezigheid tussen het scherm gevonden waardoor de schermen minder goed functioneerden. Bij enkele modellen werd ook de beschermfolie verwijderd, waardoor het scherm defect raakte.

Samsung heeft de lancering uitgesteld om deze kwetsbaarheden te herstellen en te verbeteren. Ze hebben daarbij aangegeven dat ze op zeer kort termijn met een nieuwe lanceerdatum komen. Vanaf ongeveer een maand geleden kon de Galaxy Fold in Nederland worden besteld voor €2020. De originele lanceerdatum stond op 4 mei.

Bron: The Verge