Johans Hardwarehub: Mousr-speeltje voor je kat

Johan van de Westerlo, 07 mei 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over het Mousr-speeltje.

Katten kunnen zich vreemd gedragen. Het ene moment liggen ze lui op de leuning van de bank en het andere moment springen ze omhoog en achtervolgen ze hun eigen schaduw. Met katten spelen kan vrij eenvoudig, je hoeft maar met een flosje te zwieren en ze hangen er direct aan. Toch is het belangrijk dat katten beweging krijgen en dat ze niet lui blijven liggen wanneer er niemand thuis is. Hier komt het Mousr-speeltje de hoek om kijken.

De eerste uitvoering was al een groot succes op Kickstarter, maar de ontwikkelaars zijn flink bezig geweest om de Mousr het ultieme kattenspeeltje te maken. Het apparaatje is voorzien van meerdere sensoren waardoor het precies weet hoe het kan bewegen en waar naartoe. Dit voorkomt dat de Mousr urenlang tegen een kast of muur blijft hangen. Het is tevens mogelijk om het speeltje op afstand te besturen middels de bijbehorende app. De app beschikt ook over meerdere spellen die ingesteld kunnen worden op het Mousr-speeltje. Zo kan je vanaf de luie bank toch je kat bezighouden.

Het is geen goedkope gadget, hij is namelijk voor $150 te koop.

Bron: Petronics