Review: Nacon Asymmetric Wireless Controller

Thom van den Hork, 06 mei 2019
Profiel
De Nacon Asymmetric Wireless Controller heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding, het ligt lekker in de hand en voelt degelijk aan. Het is wel jammer dat je niet de mogelijk hebt om de PlayStation 4 aan te zetten via de controller en dat je niet kunt spelen met kabel.

Een aantal weken geleden kwam Nacon met de Revolution Unlimited Pro Controller, een prima controller met een flink prijskaartje. Nu heeft niet iedereen een geldboom in de tuin staan en daarom heeft Nacon voor het goedkopere segment de Asymmetric Wireless Controller ontwikkeld. Beschikt dit apparaat ondanks de lagere prijs wel over genoeg kwaliteit? Wij zochten het voor je uit.

In tegenstelling tot de Revolution Unlimited Pro Controller valt er bij de Asymmetric Wireless Controller niks in te stellen. In de doos zit naast het apparaat dan ook alleen maar een adapter en kabel. De adapter stop je in de PlayStation 4 en binnen enkele seconden is er een verbinding tot stand gebracht. De kabel kun je gebruiken voor het opladen, maar gek genoeg niet om mee te spelen indien de accu leeg is. Het is een beetje jammer, want de standaard PlayStation 4-controller heeft deze mogelijkheid wel. Wat ook mist, is de kleine speaker die sommige games gebruiken. Heel erg is het niet, maar wel het vermelden waard. Wat ook jammer is, is dat je niet de mogelijkheid hebt om de PlayStation 4 aan te zetten via de controller.

Het apparaat voelt degelijk aan en ligt lekker in je handen. Je kunt wel merken dat het van iets goedkoper materiaal is gemaakt dan zijn duurdere broer, niet zo gek gezien het prijsverschil van €100,-. De actieknoppen zijn groter dan normaal en dat is eigenlijk alleen maar fijn. Ook de bumpers (L1 en R1) en triggers (L2 en R2) zijn groter dan je gewend bent. De triggers zijn daarnaast een stukje stroever en dat maakt ze meer geschikt voor onder andere racegames, omdat je wat meer controle kunt uitoefenen. De joysticks voelen lekker soepel maar stevig aan. De share- en options-knoppen zijn gek genoeg weer een stukje kleiner en dat was niet nodig geweest, want er is nog ruimte genoeg aanwezig.

De Nacon Asymmetric Wireless Controller is een prima alternatief voor de standaard PlayStation 4-controller. Het apparaat ligt lekker in de hand, maar voelt wel een stukje goedkoper aan dan bijvoorbeeld de Revolution Unlimited Pro Controller. Het is niet mogelijk om met kabel te spelen wanneer de accu leeg is en ook ontbreekt de built-in-speaker. Het zijn kleine puntjes om rekening mee te houden, maar geen showstoppers. Voor nog net geen €60,- heb je voor de PlayStation 4 een draadloze controller met dezelfde layout als op de Xbox One en Nintendo Switch en dat zal voor veel gamers interessant zijn.