Valve Index-headset is vanaf morgen te bestellen

Joost Klein Middelink, 30 april 2019
Profiel

Valve heeft eindelijk zijn nieuwe virtual reality-headset officieel aangekondigd: de Valve index-headset. Daarbij zitten ook de nieuwe controllers die lange tijd bekend stonden als de Knuckles, maar deze heten officieel de Index Controllers. De eerste afbeeldingen van de headset en controllers kun je hieronder zien.

De headset is hier als bundel te bestellen, met daarin de headset, controllers en base stations. Die laatste heb je nodig om jouw bewegingen te volgen. Je kunt ook alle afzonderlijke onderdelen los bestellen, mocht je slechts een enkel deel willen bestellen om bij je huidige VR-opstelling te gebruiken. De pre-orders beginnen morgen en verwacht wordt dat de producten verzonden zullen worden op 1 juli.

Qua specificaties lijkt de headset een verbeterde versie te zijn van de bestaande headsets zoals HTC Vive en Oculus Rift. Volgens de website lijkt de headset minimaal met 120Hz te draaien met mogelijke 144Hz-optie. Dankzij een nieuw verlaagde verlichting-duur zou het beeld tot vijf keer scherper moeten zijn dan de eerste generatie headsets en daarbij heeft het een 20 graden hogere field of view, waardoor je meer beeld kunt zien. De volledige informatie van de Valve Index-headset kun je op de website vinden.