Wizards Unite: De Skill Tree

Sarah van Embden, 16 mei 2019
Profiel

Eerder lieten we jullie al kennis maken met de drie beroepen in Wizards Unite, maar veel was er nog niet over bekend. Nu de beta in Australië er echt is (de beta-release was te vroeg door Niantic en werd al snel offline gehaald), is er ook meer informatie over de Skill Trees. Dit zal wellicht helpen met het kiezen van het juiste beroep (uit de poll bleek dat de meeste van jullie er nog niet over uit waren). Goed om te weten is dat het mogelijk is om gedurende het spel van beroep te wisselen. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker wordt bij de Fortresses. Kleine opmerking: omdat het niet duidelijk is of het spel ook Nederlandstalig wordt (we hebben het vermoeden van wel), zijn de begrippen in het spel nu nog Engels en laten we ze voorlopig zo. Als het in het Nederlands komt, zal dit aangepast worden.

De Skill Tree
De Skill Tree is een route die je als heks of tovenaar maakt en kan volgen zoals jij dat wenst. Elke Skill heeft z’n eigen voor- en nadelen en elk beroep heeft een andere Skill Tree. Hier hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste punten van elk beroep. Op deze manier krijg je misschien wat meer duidelijkheid in het kiezen van het beroep dat bij jou past!

Enige uitleg is wel handig:
– De route die je kiest kan voor iedereen anders zijn. Het is goed om je erin te verdiepen welke Skills je hebt en welke je vrij speelt.
– Je hoeft niet alle Skills vrij te spelen om het einde van de Tree te bereiken.
– Sommige Skills kunnen meer dan één keer worden geüpgraded.
– Je hebt Passieve en Actieve Skills met hun eigen effecten.


Auror (Schouwer)

Een Auror (Schouwer), is te vergelijken met een politie-agent in onze wereld. Net als agenten zorgen ze ervoor dat duistere tovenaars en heksen worden verslagen en gevangengenomen. Elk land heeft een eigen Ministerie van Toverkunst met een eigen afdeling Aurors. Auror worden is niet makkelijk, zoals we weten van de boeken moet je vrij veel vakken hebben om ook maar kans te maken voor de opleiding. Er zijn er dan daadwerkelijk nog minder die het zover schoppen. Zoals we ook eerder al vertelden, word je in dit team begeleid door Harry Potter.

Specialiteiten:
– Sterk tegen duistere tovenaars/krachten.
– Sterk in het uitvoeren (de kans van slagen) van spreuken.
– Sterk in schade aanbrengen (meeste van de drie beroepen).

Zwaktes:
– Het verslaan van Beesten.
– Niet in staat zichzelf te genezen.

Skill Tree


Ook deze konden jullie al eerder zien.

Sterke Skills:
– Power
– Precision
– Critical Power
– Hexes

Zwakste Skills
– Stamina
– Protego Power
– Defense
– Accuracy
– Focus
– Charms

Extra Tips:
1) Begin met je Power- en Stamina-lessen, focus je later pas op Precision en Critical Power.
2) Weakening en Confusion Hexes zijn voor Aurors erg fijn en zullen je enorm helpen tijdens een gevecht.
3) Dancing With Dummies Skill doet in eerste instantie weinig, maar komt later zeer goed van pas doordat het weinig kost om je Power te herladen.


Magizoologist (Magie-Zoöloog)
Eindelijk begint er steeds meer duidelijkheid te komen rondom dit beroep. We wisten al dat dit beroep gespecialiseerd is in genezen, maar welke voordelen zijn er nog meer? Als Magizoologist heb je Rubeus Hagrid als leider. Een Magiezoologist is het best te vergelijken met een Dierenverzorger/verzorgster, een ideaal beroep voor onze dierenvrienden!

Specialiteiten:
– Sterk in genezen (sterkste van de drie).
– Het verslaan van Beesten.
– Ondersteunen van teamgenoten door gebruik van de Bravery Charm.
* Erg handig in Fortresses!
* Bespaart andere spelers het gebruik van Healing Potions

Zwaktes:
– Curiosities

Skill Tree:

Sterke Skills:
– Stamina
– Power
– Defense
– Focus
– Charms

Zwakke Skills:
– Critical Power
– Precision
– Accuracy
– Protego Power
– Precision
– Hexes

Extra Tips:
1) De lessen ‘Confound and Bewilder’, ‘A Bird In Hand’ en ‘Trouble With Truckles’ zijn het handigst om mee te beginnen en het meest effectief als Magizoologist.
2) Vervolg dan met de Bravery Charm, Power en Stamina Charm (de 3e). Ook het vervolg van ‘Trouble With Truckles’ komt later nog van pas.


Professor

Als laatste hebben we nog het beroep Professor. Eerder wisten we jullie al te vertellen dat je met dit beroep begeleid wordt door de enige echte Minerva McGonagall (Anderling). Voel jij je geroepen om je mede tovenaars en heksen het beste uit zichzelf te halen? Dan is het beroep ‘Professor’, wellicht wat voor jou.

Specialiteiten:
– Curiosities
– Diversiteit aan spreuken
* Vooral handig in Fortresses

Zwaktes:
– Duistere krachten

Skill Tree

Sterke Skills:
– Power
– Charms
– Hexes
– Stamina
– Protego Power
– Defense

Zwakke Skills:
– Focus
– Accuracy
– Precision
– Critical Power

Extra Tips:
1) Doordat Professors zeer gevarieerde Skills hebben, maakt de route die je volgt niet veel uit.

Wanneer er meer informatie beschikbaar is, dan delen we dit uiteraard met jullie. Mocht je op de hoogte willen blijven van onze updates. Volg ons dan op Facebook en mis niets!