Heel veel nieuwe Super Mario Maker 2-informatie vrijgegeven

Thom van den Hork, 16 mei 2019
Profiel

Afgelopen nacht vond er een Nintendo Direct plaats die helemaal in het teken stond van Super Mario Maker 2. Tijdens de uitzending van ongeveer een kwartier kregen we een hoop nieuwe Super Mario Maker 2-informatie. Wij hebben de belangrijkste informatie hieronder voor je op een rijtje gezet. Wil je liever zelf even kijken, dan kun je dat bovenaan deze pagina doen.

  • Verhaalstand: in de verhaalstand, die geheel offline kan worden gespeeld, is het aan Mario om het kasteel van prinses Peach weer op te bouwen. Om dit project te financieren moet hij munten verzamelen, die hij kan verdienen door klusjes aan te nemen en de bijbehorende levels uit te spelen.
  • Super Mario 3D World: je kunt levels bouwen in de stijl van Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. U en een nieuwe stijl die gebaseerd is op Super Mario 3D World.
  • Samen maken: Geef een Joy-Con-controller aan een vriend om samen levels te bouwen.
  • Nieuwe levelthema’s: naast alle levelthema’s uit de eerste game kunnen spelers nu ook levels bouwen met een woestijn-, sneeuw-, bos- en luchtthema. Deze thema’s bevatten ook nieuwe muziek die is gearrangeerd door de ervaren Super Mario-componist Koji Kondo.

Super Mario Maker 2 verschijnt deze zomer exclusief voor Nintendo Switch.