De inhoud van de Metro Exodus Expansion Pass is bekend

Stefan Manenschijn, 16 mei 2019
Profiel

Vandaag heeft Deep Silver bekendgemaakt wat eigenaren van de Metro Exodus Expansion Pass kunnen verwachten qua content. Er zullen in totaal twee grote singleplayer-avonturen aan de basisgame worden toegevoegd, genaamd The Two Colonels en Sam’s Story. In beide avonturen zul je niet in de huid kruipen van Artyom, maar in die van nieuwe personages die wederom nieuwe invalshoeken zullen geven op de wereld van Metro.

Het eerste verhaal draait om Colonel Klebnikov die zich net onder het oppervlakte van de dode stad Novosibirsk bevindt. Hij is op weg naar zijn zoon Kirill op oudjaarsdag. Niet alles gaat goed voor de mensen daar: het slijm consumeert steeds meer de tunnels, aanvallen van mutanten lijken vaker voor te komen en het waardevolle ‘green stuff’ dat de mensen voor stralingsvergiftiging beschermt begint op te raken. Om ervoor te zorgen dat de mensen het overleven, moet de leiding drastische maatregelen nemen. Komende zomer kunnen we aan de slag met dit avontuur.

Het tweede verhaal, dat begin 2020 zal verschijnen, vertelt over Sam, een US marine bij de ambassade van Moskou voordat de bommen vielen. Hij heeft lang gedroomd om terug te keren naar zijn thuisland waar hij misschien zijn familie levend terug kan vinden. Dit leek onmogelijk in de duistere tunnels van de Metro, maar toen de Spartans ontdekten dat Moskou niet de enige stad was die de oorlog overleefd had, leek dit plotseling niet meer zo’n gek idee.

Genoeg om naar uit te zien dus voor liefhebbers van Metro Exodus!