Johans Hardwarehub: OeauO-tap maakt elk water drinkbaar

Johan van de Westerlo, 21 mei 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de OeauO-tap.

In Nederland is het water dat uit de kraan komt prima om te drinken: het is zuiver en heeft geen nare smaak. In veel landen is dit echter geen optie. Het water wordt niet goed gezuiverd en is naast dat het niet lekker is, ook niet goed te drinken, althans niet voor ons. In dergelijke landen worden dan vaak flessen of kruiken water gekocht om te drinken. Vaak zijn dit plastic flessen en het gebruik van plastic is ook iets waar we flink in willen minderen.

De Nederlandse OeauO-tap brengt hier verandering in. Het apparaat maakt gebruik van Safe Water Capsules. Dit zijn cups die ervoor zorgen dat het kraanwater wordt gefilterd en gezuiverd. Zo worden onder andere de bacteriën, het chloor en andere micro-organismen eruit gefilterd. Met dit apparaat zou je in elk land kraanwater kunnen omtoveren in drinkwater.

Op de website worden ze in verschillende kleuren afgebeeld, maar ze zijn nog niet verkrijgbaar. Het bedrijf is nog volop bezig met de verdere ontwikkelingen van de OeauO-tap.

 

Bron: OeauO