Video toont onder andere PlayStation 5-laadtijden

Johan van de Westerlo, 22 mei 2019
Profiel

Het is inmiddels wel bekend dat Sony volop bezig is met hun nieuwe console. Deze moet uiteraard nog krachtiger en sneller zijn dan zijn voorganger. Om dit duidelijk in beeld te brengen, heeft Sony een video onthuld waarbij de PlayStation 5-laadtijden zijn te zien ten opzichte van de PlayStation 4 Pro.

De snellere laadtijden zijn onder andere te danken aan de nieuwe SSD-opslag die in de console is geplaatst, in combinatie met de rest van de vernieuwde krachtige hardware. Op de beelden is onder andere te zien dat het laden van een game op de ‘next generation’-console aanzienlijk sneller is dan die van de PS4 Pro, wat op dit moment de krachtigste console van Sony is. Ook het renderen verloopt naadloos. Waarbij op de PS4 Pro duidelijk te zien is dat er een moment van laden is en de game even stopt, is dit bij de nieuwe PlayStation niet het geval. Deze loopt ‘seamless’ door, wat de ongeduldige gamers zeker zal aanspreken. Dit zal ook goed van pas komen bij het streamen van games middels PlayStation Now, het eigen streamingplatform van Sony.

De fabrikant gaat langzamerhand steeds meer bekendmaken en naar verschillende events, beurzen en game-ontwikkelaars. We zullen overigens nog wel even moeten wachten voordat deze nieuwe console in de winkel zal liggen.

Bron: Gematsu