Bereid je voor op Lapras Raid Day - 25 mei 2019

Jeffry van Geel, 25 mei 2019
Profiel

Het is vandaag eindelijk zover, het is Lapras Raid Day. Omdat er op andere plekken in de wereld al een Lapras Raid Day is geweest, weten we gelukkig al het één en ander, maar je kunt je sowieso goed voorbereiden op deze dag.

Raid-party:

Iedere goede raiddag begint met een een goede raid-party. Zorg dus dat je zes Pokémon hebt klaarstaan, maar daarin de beste Pokémon op volgorde van aanraden:

  • Raikou – Thundershock / Wild Charge
  • Magnezone – Spark / Wild Charge
  • Machamp – Counter / Dynamic Punch
  • Electivire – Thundershock / Wild Charge
  • Zapdos – Thundershock / Thunderbolt
  • Roserade – Razor Leaf / Grass Knot
  • Rampardos – Smack Down / Rock Slide

Als je een goede raidparty hebt, kun je Lapras al met twee man doen. Drie of vier maakt het echter een stuk makkelijker.

Zorg voor bag-space

Je kunt ongeveer 30 raids doen in die drie uur en aangezien er een shiny Lapras te vangen is, zullen veel spelers hier zomaar voor gaan. Dat levert echter ook heel veel items op en kan dus problemen in je bag-space opleveren. Het advies is dus om vooraf alvast ruimte te maken. Dan kun je al die items kwijt en bijvoorbeeld ook nog steeds questjes pakken voor die raid-quests.

Sla pasjes in

Wat ook een ruimteprobleem kan opleveren zijn je raidpassen. Je krijgt er weliswaar vijf gratis, maar dat neemt niet weg dat je voldoende pasjes moet hebben. Zeker als je bag vol is, kun je geen nieuwe passen kopen of dus een stop spinnen voor één van die gratis pasjes.

Speciale aanvallen voor Lapras

Vandaag krijgt Lapras maar liefst twee exclusieve aanvallen. Ice Shard and Ice Beam kun je krijgen op je Lapras tijdens de dag en natuurlijk alleen bij een Lapras die je vangt. Reeds gevangen Lapras kun je niet TM’en. De aanvallen zijn niet heel bijzonder, maar wel niet meer te leren na vandaag.

Maak een route

Onze laatste tip is alvast een route te maken. Alleen door vooraf uit te zoeken welke gyms je wilt gaat doen kun je er maar liefst 30 of meer doen in de drie uur. Dat weten we ook uit eigen ervaring. Probeer daarnaast je club met spelers zo klein mogelijk te houden. Bij meer mensen moet je altijd meer en langer wachten.