PlayStation 5 backwards compatibility voor PS4-games en savegames

Johan van de Westerlo, 07 juni 2019
Profiel

Dat Sony volop bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe console is al even bekend. Zo nu en dan komt er wat nieuwe informatie en dat is nu ook het geval. De CEO van Sony PlayStation heeft aangegeven dat ze werken aan de PlayStation 5 backwards compatibility.

Jim Ryan, CEO van PlayStation, heeft dit in een interview met CNet bekendgemaakt. De Xbox One beschikt al even over de mogelijkheid om spellen van de Xbox 360 te kunnen spelen. Sony lijkt hier nu ook op in te spelen met hun nieuwste model. Wanneer je de PS5 koopt hoef je dus niet direct al je spellen in de prullenbak te gooien, maar kan je deze gewoon blijven spelen. Sony doet hier nog een schepje bovenop door de mogelijkheid aan te bieden van “cross-generational play”. Hiermee is het mogelijk om op de PlayStation 5 online te gamen tegen spelers op de PS4. Ook de progressie van de games die je hebt gespeeld kunnen als savegame worden meegenomen naar de nieuwe console.

Ryan vertelde ook dat de PS5 de 4K-resolutie ondersteunt met een maximale framerate van 120 frames per seconde. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de full-spec HDMI 2.1-aansluiting. Deze aansluiting biedt ook nog wat andere voordelen, zoals de “Variable Refresh Rate”. Dit zorgt ervoor dat er geen vaste framerate van de tv wordt gebruikt, maar dat deze dynamisch wordt toegepast. Hierdoor worden framedrops voorkomen en heb je geen storingen of haperingen.

Helaas zullen we nog wel even moeten wachten tot de PlayStation 5 in de winkels ligt. Dit zal naar verwachting in 2020 het geval zijn.

Bron: CNet