E3 2019: EA Play toont onder andere FIFA 20 Volta-modus

Johan van de Westerlo, 08 juni 2019
Profiel

Tijdens EA Play werd nieuwe informatie vrijgegeven van de welbekende voetbalgame van EA. Ook kwam de nieuwe FIFA 20 Volta-modus ter sprake.In deze nieuwe modus staan balgevoel, behendigheid en een flinke trukendoos voorop. Volta is gebaseerd op straatvoetbal waarin spelers vaak in kleine groepjes in een kooi of arena het tegen elkaar opnemen. Het tempo ligt erg hoog en na een goede actie kan je zomaar voor een open goal staan. Je hebt de mogelijkheid om je eigen speler te creëren, zowel mannelijk als vrouwelijk. Daarnaast kan je je personage ook volledig naar eigen smaak aankleden, maar ook het uiterlijk kan worden aangepast. Plaats een tattoo als je dit wilt of geef hem een lange paardenstaart, het is allemaal mogelijk met Volta. De wedstrijden vinden plaats in verschillende wereldsteden, zoals Amsterdam, Tokio en Londen.

Uiteraard draait het toch om de FIFA-game zoals wij die kennen. Dit jaar zal de gameplay weer onder handen worden genomen om de beste ervaring te bezorgen aan de spelers. Door nieuwe technologieën hebben ze de mogelijkheden gecreëerd waarbij er iets meer ruimte en tijd is wanneer je met de bal loopt. Computergestuurde medespelers zullen beter inspelen op de positie van de bal en zullen beter vrij lopen. Zo zullen er ook meer een-op-eenduellen plaatsvinden waarin de vaardigheid van de speler een grote rol speelt. Ook is er een nieuw vrije trap- en penalty-systeem wat voor een betere ervaring moet zorgen. Zo zal het mikken van je schot makkelijker zijn. Ook kan je met het nieuwe systeem makkelijker kiezen wat voor effect je aan de bal geeft. Voor de verdediging zijn er ook enkele verbeteringen toegevoegd. Zo kunnen ze tackles inzetten die beter getimed zijn en meer effect hebben.

FIFA 20 ligt vanaf 27 september in de winkels voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Voor de Nintendo Switch is FIFA 20 Legacy Edition beschikbaar. Spelers die de game hebben besteld, kunnen drie dagen eerder aan de slag.