Johans Hardwarehub: Kube-koelbox met leuke sound

Johan van de Westerlo, 11 juni 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Kube-koelbox.

We gaan weer richting de zomerperiode wat over het algemeen betekend dat we weer volop kunnen genieten van de zon, warme temperaturen en uitstapjes in de buitenlucht. De traditionele koelbox doet het daarvoor nog steeds prima. Wat blikjes fris of flesjes bier met wat koelelementen en je hebt de eropvolgende uren nog een lekker koud drankje. Vandaag de dag worden er ook steeds meer draagbare speakers gebruikt om in gezelschap te genieten van een muziekje wanneer je lekker in het gras ligt te zonnen of aan het water ligt. Thomas & Darden zag hier een uitdaging in om deze twee dingen te combineren. Hieruit kwam de Kube-koelbox, een flinke koelbox met een ingebouwde speaker.

Nu is de Kube niet te vergelijken met een normale koelbox of portable speaker. Zo bevat de box een inhoud van 35 liter en is daarmee groot genoeg om de drankjes koel te houden voor een klein gezelschap. Ook wat het geluid betreft is dit niet zomaar een speaker. De Kube heeft namelijk een ingebouwde speaker van 350W, wat een geluid van 122 decibel kan produceren. Dit volume is vergelijkbaar met de eerste rij op een rock-concert. Hiermee kunnen we dus wel aannemen dat er wel een leuk feestje gemaakt kan worden met deze enigszins draagbare speaker.

De ingebouwde accu kan in volle staat voor vijftig uur gebruikt worden. Er zijn tevens USB-poorten aanwezig waarmee je bijvoorbeeld je smartphone of andere apparaten kunt opladen. Dit alles heeft uiteraard wel een prijskaartje; de Kube-koelbox gaat namelijk voor €1049,- over de toonbank.

Bron: Kube Sound