Nieuwe Ziggo Next-mediabox voor bestaande klanten beschikbaar

Johan van de Westerlo, 12 juni 2019
Profiel

Sinds de lancering van de digitale tv van Ziggo hebben ze al verschillende mediaboxen ingezet. De meest uitgebreide was tot op heden de Horizon XL-mediabox. Dit apparaat is alweer enkele jaren oud en de technologie is vandaag de dag een stuk verder. Een goede reden om met de nieuwe Ziggo Next-mediabox op de markt te komen.

Het was uiteraard al even bekend dat de Ziggo Next-mediabox eraan zou komen, maar tot op heden waren enkel geselecteerde abonnees voorzien van het nieuwe model. Dit was voornamelijk een testfase waarbij Ziggo feedback kon ontvangen voor eventuele verbeteringen. Nu de testfase is afgerond is het tijd om de Next beschikbaar te stellen voor de overige abonnees. Wanneer je een nieuwe klant bent, krijg je automatisch het nieuwste model opgestuurd, maar de bestaande klanten moeten hem aanvragen. Ziggo heeft echter wel aangegeven dat ze nog niet genoeg exemplaren hebben om iedereen te voorzien, dus wees er snel bij. Je dient overigens wel het complete- of max-abonnement te hebben. Er komen ook eenmalig €19,95 activatiekosten bij.

De Ziggo Next-mediabox is voorzien van verschillende nieuwe features waarbij de 4K-ondersteuning een van de grootste is. Ook wordt HDR en Dolby Digital ondersteund, wat ook zeker een vooruitgang is. Daarnaast is het apparaat een stuk kleiner en zuiniger dan zijn voorganger en niet te vergeten ook vele malen sneller. Het complete menu is onder handen genomen en is daarmee sneller, stabieler en overzichtelijker. Ook heeft de interne hardeschijf plaatsgemaakt voor cloudopslag. Dit biedt als voordeel dat je te allen tijde bij je opnames kunt, dus ook vanaf bijvoorbeeld je Ziggo Go-app op je tablet.

Bron: Tweakers