Review: Skullcandy Indy Truly Wireless Earbuds

Jeffry van Geel, 17 juni 2019
Profiel
De Skullcandy Indy Truly Wireless Earbuds is het tweede model in de serie van de fabrikant. Het design heeft erg veel weg van de welbekende Apple EarPods wat er verder goed uitziet. Ook de geluidskwaliteit is prima in orde. Bovendien ligt de prijs een stuk lager dan die van verschillende concurrenten. Voor de adviesprijs van €79,99 ben je al in het bezit van deze leuke draadloze oordopjes.

Niet lang geleden hebben we de Push Truly Wireless Earbuds mogen testen. Dit waren de eerste volledige draadloze oordopjes van de audiofabrikant. Recent hebben ze de Skullcandy Indy Truly Wireless Earbuds uitgebracht. Ook dit model hebben we uitgebreid getest en beoordeeld.

Volledig draadloze oordopjes zien we steeds meer. Het zijn vaak enkel dopjes in je oor zonder enige verbindingskabel tussen de linker- en rechterkant. Een welbekend voorbeeld zijn de Apple EarPods. Deze uitvoering heeft de bekende eigenschap dat ze twee uitstekende staafjes hebben die langs je oor naar beneden lopen. Ze hebben wel wat weg van het opzetstukje van een elektrische tandenborstel. De Skullcandy Indy lijkt erg veel op dit concept. Bij het uitpakken treffen we namelijk een hoog en vrij smal opbergdoosje aan en de twee oordopjes. Het setje is volledig zwart en ziet er op het eerste oog erg strak uit. Daarnaast treffen we ook een mini USB-kabel aan en verschillende maten rubberen dopjes. Het geheel is van plastic gemaakt, maar voelt desondanks toch stevig aan.

De oordopjes worden rechtopstaand in het opbergdoosje geplaatst en worden dan ook meteen opgeladen. Dit is mogelijk door de ingebouwde powerbankfunctie en is goed voor in totaal 16 uur aan luisterplezier. Je dient het opbergdoosje uiteraard ook regelmatig op te laden om niet voor verassingen te komen staan. Wanneer de oordopjes in het oor worden geplaatst valt op dat ze een goede pasvorm hebben en stevig blijven zitten. Ook bij wilde bewegingen blijven ze goed zitten en vallen niet uit. Dit is erg belangrijk, vooral wanneer je gaat sporten of een stukje gaat fietsen. Niets is zo vervelend om onderweg te moeten stoppen en op zoek te moeten naar het verloren dopje.

Geluidstechnisch is er vrij weinig op aan te merken. Het geluid wat de Skullcandy Indy produceert is niet bijzonder goed, maar ook zeker niet slecht. Vooral als je kijkt naar de prijsklasse waar dit model in valt. Het ligt al gauw €100 lager dan het eerdergenoemde concurrerende model van Apple. Zoals we gewend zijn van Skullcandy is er ook bij deze uitvoering een vrij diepe bas aanwezig. Deze komt voornamelijk bij bepaalde muziekgenres goed zijn recht. De midden- en hoge tonen zijn ietwat minder maar het geheel zorgt voor een prima kwaliteit.

Een andere leuke feature is dat de Indy is te bedienen door met de vinger op de buitenkant van de oordopjes te tikken. Zo is het onder andere mogelijk om de muziek te pauzeren, het volume aan te passen of telefoongesprekken te beantwoorden. Mocht de Indy worden gebruikt tijdens het hardlopen of andere buitenactiviteit dan hoef je voor wat zweet of water niet bang te zijn. Het model is namelijk voorzien van het IPS5-certificaat. Al met al is de Skullcandy Indy Truly Wireless Earbuds een prima keuze voor wanneer je niet te veel geld wilt uitgeven, maar toch een degelijk model wilt hebben qua bouw en geluidskwaliteit.