Johans Hardwarehub: RhinoWolf-tent is uitbreidbaar

Johan van de Westerlo, 18 juni 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de RhinoWolf-tent.

Het lekkere weer staat om de hoek en de zomervakantie komt er weer aan. Mensen gaan massaal op vakantie op allerlei verschillende manieren. De een vindt zijn rust in een luxe all-inclusive-hotel en de ander gaat liever compact op pad met wat kleren en een tent. Ook festivalgangers die meerdere dagen een festival bezoeken, gaan massaal kamperen op een groot stuk land. Ze nemen daarbij een compact tentje mee waar ze de vaak korte nachten in doorbrengen. Wanneer je met meerdere personen gaat, is het wel zo gezellig om gezamenlijk in dezelfde tent te verblijven. Hier komt de RhinoWolf-tent om de hoek kijken.

Het concept van de tent is vrij simpel, door de modulaire opbouw kan de RhinoWolf worden uitgebreid. Zo kan je meerdere stukken aan elkaar vastmaken om zo je tweepersoonstent om te toveren voor vier personen of misschien wel groter. Het opzetten is bijzonder eenvoudig doordat de haringen en tentstokken zijn ingebouwd. Ook het meenemen van een slaapzak en luchtbed is niet nodig. Deze zijn namelijk standaard aanwezig in de RhinoWolf. Dit alles vormt een klein totaalpakketje wat makkelijk mee is te nemen waar je dan ook naartoe gaat. Het pakket weegt in totaal nog geen 3 kilo.

Via Kickstarter kan een exemplaar worden gereserveerd voor $199,-.