Post-launch-plannen voor Final Fantasy XIV: Shadowbringers bekend

Thom van den Hork, 18 juni 2019
Profiel

Het duurt niet zo heel lang meer voordat we aan de slag kunnen met de nieuwste uitbereiding voor Final Fantasy XIV. De producer en director van deze game, Naoki Yoshida, heeft tijdens een Letter from the Producer LIVE-stream meer verteld over de inhoud. Daarnaast heeft hij ook nog meer informatie over de post-launch-plannen voor Final Fantasy XIV: Shadowbringers bekendgemaakt. Mocht je de video graag terug willen kijken, dan kun je dat hier doen. Hieronder hebben we de details voor je op een rijtje gezet:

 • Introductie van de hoofdrolspelers in Shadowbringers Bekende bondgenoten als Thancred en Y’shtola zullen zich bij de Warrior of Light aansluiten, terwijl zij nieuwe personages, zoals Ran’jit en Vauthry ontmoeten.
 • Updates voor crafting classes – Nieuwe acties en aanpassingen aan huidige acties, grote updates voor de crafting-UI en versoepelde vereisten om bestaande recepten te ontgrendelen.
 • Updates voor gathering classes – Nieuwe acties en eigenschappen voor alle klassen, updates voor het verzamellogboek, inclusief informatie over spawn-tijden en de mogelijkheid om snel een alarm toe te voegen om spelers aan spawn nodes te herinneren, en versoepelde vereisten om bestaande verzamelpunten te ontgrendelen.
 • Systeem-gerelateerde updates – Grotere opslagcapaciteit voor de glamour dresser, updates voor de gebruikersinterface voor retainers en achievements, toevoeging van nieuwe tomestones en verzamelaar/crafter-scripts, en nog veel meer.
 • Toevoeging van nieuwe werelden – De toevoeging van de Spriggan World aan het Chaos-datacenter en de toevoeging van de Twintania World aan het Light-datacenter. 
 • Post-release-patch-schema
   • 16 juli 2019: Patch 5.01 – Lancering van de normal difficulty high-level raid, Eden
   • 30 juli 2019: Patch 5.05 – Lancering van de savage difficulty Eden raid en de nieuwe treasure hunt dungeon, Lyhe Ghiahl; release van de Allagan tomestone van Phantasmagoria-valuta.

Final Fantasy XIV: Shadowbringers is vanaf 2 juli beschikbaar. Rutger had een paar maanden geleden de eer om Naoki Yoshida te interviewen, de uitwerking daarvan kun je hier lezen.