Johans Hardwarehub: Periscope Glasses voor de kleintjes

Johan van de Westerlo, 25 juni 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Periscope Glasses.

Het festivalseizoen draait alweer op volle toeren. Mensen trekken er massaal op uit om hun favoriete band of muziek te beleven op een groot veld of stadion. Het is een mooie beleving om met duizenden andere liefhebbers te genieten van de muziek onder het genot van een drankje. De staanplaatsen zijn niet voor iedereen een leuke ervaring. Zo worden de kleinere mensen vaak benadeeld en het lijkt ook net alsof er bij dergelijke evenementen altijd een reus voor je komt staan waardoor je enkel zijn rug kunt zien in plaats van de artiesten op het podium. De Periscope Glasses biedt hierin de oplossing.

Het is een bril met daarop twee spiegels gemonteerd. Zoals de naam al weggeeft, heeft het de functie van een periscoop zoals die ook op onderzeeboten worden gebruikt. De werking is behoorlijk voor de hand liggend. Je zet de bril op en je kijkt direct tegen een spiegel die naar boven kaatst. Daar is de tweede spiegel gemonteerd die schuin naar voren staat gericht. Door de weerkaatsing kan je zien wat er voor je gebeurd. Doordat de bovenste spiegel een stuk hoger is dan de mensen die voor je staan heb je ten alle tijden een goed uitzicht. Hoewel het een praktische uitvinding is en een oplossing biedt voor als je altijd tegen iemands rug aankijkt, is het niet echt een modieuze uitvinding. Het is een flink gevaarte en wellicht zal je ook door iedereen worden bekeken.

Bron: Funny or Die