Review: Corsair Nightsword RGB en Corsair M55 RGB Pro

Stefan Manenschijn, 01 juli 2019
Profiel
Zowel de Nightsword RGB als de M55 RGB Pro zijn prima muizen, waarbij vooral de Nightsword RGB ons erg kan bekoren. Mocht je € 30,- meer in je spaarpot hebben zitten, dan is het die meerprijs zeker waard.

Muizen zijn er in alle soorten en maten, van extreem kleine die je makkelijk mee kunt nemen met je laptop, tot met flink veel features uitgevoerde gamingmuizen met alles erop en eraan. Ook Corsair heeft inmiddels een behoorlijk assortiment als het gaat om gaminghardware en daar zijn recentelijk de Corsair Nightsword RGB en de Corsair M55 RGB Pro bijgekomen. De eerste is een van de meest uitgebreide muizen die je momenteel kunt kopen en de tweede is een iets goedkoper instapmodel dat zowel voor rechts- als linkshandigen te gebruiken is. Wij hebben deze twee muizen voor jullie getest om te kijken of ze de moeite waard zijn.

We beginnen met de M55 RGB Pro. Dit is een zogeheten ambidextrous-exemplaar, wat er in het kort op neer komt dat de muis aan de linker- en rechterzijde hetzelfde is, zodat deze voor iedereen geschikt is. Naast de twee standaardknoppen en het scrollwiel zijn er nog vijf extra toegevoegd. Twee aan de linker- en twee aan de rechterzijde, plus nog een achter het scrollwiel. Door middel van de iCue-software zijn al deze knoppen per profiel in te stellen, zodat je eigenlijk nooit een functie tekort komt. Profielen zijn daarnaast nog aan applicaties te koppelen, zodat er automatisch gewisseld wordt als je in de gekoppelde applicatie bezig bent.

Zoals de naam al doet vermoeden, is ook deze muis voorzien van RGB-verlichting, al is deze niet in ruime mate aanwezig. Op een lampje voorop de muis en het Corsair-logo achterop is er eigenlijk maar weinig te beleven qua verlichting. Dat zal dan ook niet de reden zijn dat je de M55 RGB Pro aanschaft. Wel ziet de muis er strak uit en zal hij niet misstaan op je bureau.

Qua functionaliteiten zit het dus wel goed met deze muis, maar hoe is het met het comfort gesteld? Daar zijn we helaas wat minder over te spreken. De muis voelt erg licht en daardoor ook fragiel. Ook van het materiaal dat aan de zijkant is gebruikt, zijn we geen fan. Het voelt stroef en de structuur voelt simpelweg niet zo prettig. Ook de knoppen voelen wat goedkoop voor een muis in deze prijsklasse. De sensor onder de muis is 12.400 dpi wat hem ontzettend precies maakt en dus wel degelijk geschikt voor serieus gamen.

Dan over naar de Nightsword RGB, een van de paradepaardjes van de line-up. En het mag gezegd worden, met deze muis haal je wel wat in huis. Hij ziet er stoer uit door de gebruikte materialen en ook de uitbundige RGB-verlichting draagt bij aan het uiterlijk. De knop aan de voorkant van de duim, die standaard de sniper-modus activeert, zorgt daarnaast ook nog voor een speciaal effect wanneer je hem indrukt. Hier ga je ongetwijfeld de show mee stelen, wanneer iemand je game-grot binnenloopt.

Naast de standaardknoppen, zijn er maar liefst zeven extra programmeerbare knoppen aanwezig die je, net als bij de M55 RGB Pro, door middel van de iCue-software volledig naar wens in kunt stellen. Daarbij kun je nog eens drie profielen op de muis zelf opslaan voor als je de muis meeneemt en aan een andere computer verbindt. De software werkt intuïtief en je hebt binnen no-time een paar configuraties klaarstaan om de strijd mee aan te gaan.

Ook qua comfort is deze muis een aanrader, al is hij wel meer geschikt voor gamers met wat grotere handen. De muis is behoorlijk aan de grote kant namelijk. De materialen en structuren voelen erg prettig en geven een goede grip en doordat de muis door middel van gewichtjes zwaarder gemaakt kan worden, kun je hem precies zo afstellen als je zelf wilt. De sensor van de Nightsword is daarbij 18.000 dpi, waardoor ook de precisie aan niets te wensen overlaat.

Zowel de M55 RGB Pro als de Nightsword RGB zijn prima muizen, al geniet de Nightsword wel duidelijk onze voorkeur. Deze biedt voor 30 euro meer gewoon een heleboel extra opties en mogelijkheden die ervoor zorgen dat je hem helemaal naar wens in kunt richten. De M55 RGB Pro is vooral geschikt voor wanneer je van lichte muizen houdt en bijvoorbeeld de Nightsword te duur vindt.