Johans Hardwarehub: Luna Smart Lamp is meer dan alleen een lamp

Johan van de Westerlo, 02 juli 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Luna Smart Lamp.

In vrijwel elk huis staat wel een lamp op de kast, tegen de muur of op een tafeltje. Ook zijn er steeds vaker draadloze speakers in de huiskamer te vinden waarop muziek gestreamd wordt. De ontwikkelaars van het bedrijf Luna starten middels Indiegogo een startup voor de Luna Smart Lamp. Deze slimme lamp zit boordevol nuttige features en kan naast het geven van licht nog veel meer. Zo is het model namelijk ook voorzien van een ingebouwde speaker. De Luna Smart Lamp kan via WiFi of Bluetooth verbinding maken om zo je favoriete muziek af te spelen. Ook is het mogelijk om de kleur en de intensiteit van de verlichting aan te passen. Alsof dit nog niet genoeg is kan de Luna Smart Lamp ook worden gebruikt als spraakassistent zoals we die ook kennen van de welbekende Alexa.

De lamp is tevens voorzien van een USB-C-aansluiting, maar nog leuker is dat de bovenkant van de lamp over een draadloze oplader beschikt. Je kan er simpelweg je smartphone opleggen, mits deze draadloos laden ondersteund, waarop je toestel wordt opgeladen terwijl je muziek streamt in een romantisch verlichte kamer. Mocht je interesse hebben dan kan je binnenkort via Indiegogo een exemplaar reserveren voor $130,-

Bron: Indiegogo