Fire Emblem Three Houses-spelers zullen wel even zoet zijn met het spel

Arran Winmai, 07 juli 2019
Profiel

In een interview met de Franse website JeuxVideo vertelt gamedirecteur Toshiyuki Kasukihara dat Fire Emblem Three Houses-spelers flink wat tijd in het spel kunnen steken. Het verhaal eenmaal uitspelen zal (zonder cutscenes over te slaan) ongeveer tachtig uur in beslag nemen. Bovendien zijn er drie verschillende nobele huizen en kiest de speler bij de start van het spel een van deze huizen uit om te representeren. Alle drie de huizen uitspelen zal daarom ruim tweehonderd uur duren.

In Fire Emblem Three Houses speelt men een instructeur aan een prestigieuze school voor jonge krijgers. Kinderen van alle drie de naburige landen worden daarheen gestuurd om te trainen. Spelers worden de mentor van een huis die een van de drie landen representeert. Langzamerhand vormen zij een hechte band met hun leerlingen. Ook zijn de erfgenamen van elk van de landen dat jaar toevallig aanwezig. Zij staan elk aan het hoofd van hun huizen. Er heerst relatieve vrede. Mede hierdoor zijn de drie erfgenamen goede vrienden geworden. Maar een aankomende oorlog lijkt daar een einde aan te maken.

Tijdens de afgelopen E3 werd een verhalende trailer onthuld waarin de vriendschap tussen de drie erfgenamen in de schijnwerpers werd gezet. Maar de dreiging van oorlog bracht ook een brute einde aan die band. Mogelijk krijgen spelers de kans deze oorlog te voorkomen.

Speel Fire Emblem Three Houses vanaf 26 juli op Nintendo Switch.