Digimon Survive uitgesteld naar 2020 om onbekende reden

Arran Winmai, 08 juli 2019
Profiel

Bandai Namco laat weten dat Digimon Survive uitgesteld wordt naar 2020. De game werd in 2018 aangekondigd en het zou dit jaar verschijnen om het 20-jarig bestaan van de serie te vieren. In de “Future of Digimon”-panel op Anime Expo 2019 werd echter bekendgemaakt dat de game wordt uitgesteld naar 2020. Waarom dit precies gebeurt, is niet bekend.

In Digimon Survive verdwalen een aantal tieners tijdens een kampeeruitje en worden zij getransporteerd naar een andere dimensie. Om hun weg terug te vinden, moeten zij moeilijke beslissingen maken en vechten met gevaarlijke monsters die “Digimon” heten. Dat kan alleen als zij ook banden weten te leggen met andere, minder vijandige Digimon.

Het spel is verdeeld in twee aspecten. Aan de ene kant moeten spelers keuzes maken met blijvende gevolgen. Dit kan invloed hebben op de gevechten, maar ook op het verhaal. Daarnaast zijn er turn-based gevechten op een grid. Spelers moeten dan strategisch te werk gaan. In een interview treedt Bandai Namco meer in detail.

Digimon Survive zal in 2020 verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.