Disney toont ons de eerste live-action Mulan-beelden

Stefan Manenschijn, 08 juli 2019
Profiel

De live-action-fabriek van Disney draait op volle toeren. In mei zagen we al Aladdin en nog deze maand kunnen we gaan genieten van The Lion King. Voor volgend jaar is er ook alvast een klassiek sprookje gepland en vandaag toont Disney ons de eerste live-action Mulan-beelden met een hagelnieuwe trailer.

We zien Liu Yifei (The Forbidden Kingdom) in de rol van de Chinese Mulan, terwijl de regie in handen is van Rick Jaffa, die we kennen van de recente Planet of the Apes-trilogie en nog recenter van Jurassic World. Wat betreft fraaie beelden lijkt het dus wel goed te zitten met deze verfilming.

Onlangs ontstond er nog opschudding rondom de casting voor een andere Disney-film toen aangekondigd werd dat de donkere Halle Bailey de rol van De Kleine Zeemeermin zou gaan vertolken. Veel liefhebbers van de tekenfilms voelen zich tekort gedaan, omdat in hen beleving Ariel een roodharig, blank en Deens meisje zou moeten zijn. Gelukkig voor deze mensen is in het geval van Mulan wel gekozen voor iemand die wat wegheeft van het bronmateriaal.