Het misschien wel grootste probleem van Pokéstop Submissions

Jeffry van Geel, 13 juli 2019
Profiel

We mogen in Nederland nog geen Pokéstops aanvragen, maar dat duurt vermoedelijk niet heel erg lang meer. Drie weken geleden (dus niet met GO Fest) waren we al in Duitsland waar het mocht en vroegen we een Pokéstop aan om het proces een keer te testen. Deze werd vandaag afgekeurd, met net als bij Ingress wordt er geen reden voor gegeven. En dat is misschien wel het grootste probleem van Pokéstop Submissions.

Zodra een land de mogelijkheid krijgt om Pokéstops aan te vragen, komen er zeer veel onervaren aanvragers bij. Wij hebben voor Nederland een drietal uitgebreide handleidingen geschreven, die ingaan op onder andere de S2-cellen, Ingress Portals die we niet zien en alle voorwaarden waaraan een stop moet voldoen. Toch zal dit nog niet voldoende zijn om iedereen op te leiden tot goede aanvragers, vooral om spelers die mogen goedkeuren niet teveel te belasten met slechte aanvragen.

De beste manier om spelers op te leiden is door de aanvrager feedback te geven over de aanvraag. Alleen dan is er echt een leermoment voor spelers, anders proberen ze het vermoedelijk gewoon nog een keer, omdat er (bijna) altijd een kans is dat de Pokéstop alsnog wordt goedgekeurd.

Dit was overigens de mail die we kregen:

Thank you for nominating Eichenring Entrance on Jul 13, 2019. Upon review by the Niantic community of players, we regret to inform you that this nomination is ineligible.

Changes to the results of the community review are not possible. If, however, you believe your nomination should be eligible, please review the Help Center Article “What makes a high-quality PokéStop?” and feel free to revise the title, description, location, and/or photo when you submit a new nomination. Thank you for your hard work, Trainer!

– The Pokémon GO Team