Nieuwe FIFA 20-gameplaytrailer toont verbeteringen

Stefan Manenschijn, 19 juli 2019
Profiel

Vandaag is EA Sports naar buiten gekomen met een nieuwe FIFA 20-gameplaytrailer waarin de verbeteringen tijdens het spelen centraal staan. In de video wordt de nadruk gelegd op een vijftal elementen: dode spelmomenten, dynamische een-tegen-een-duels, bal afpakken, nieuwe bal-physics en beheerst afronden.

Vooral de dode spelmomenten zijn flink opgefrist en we zien nu meerdere mogelijkheden om de bal fijn tegen het netje te jagen. Ook de strafschoppen lijken weer in een logische vorm gegoten, zoals we die kennen van eerdere FIFA-games. Tijdens de een-tegen-een-duels zal het meer draaien om het kiezen van momenten om je tegenstander voorbij te gaan. Daarnaast is ook het veelbekritiseerde tackelen onder handen genomen, wat ervoor moet zorgen dat het wat beter mogelijk is om je tegenstander van de bal te krijgen. Beheerst afronden lijkt een wat uitgebreidere variant van een geplaatst schot te zijn.

Al met al genoeg dingen om je FIFA-ervaring weer te fine-tunen voor het nieuwe seizoen. Vanaf 27 september kun je aan de slag op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Voor de Switch zal een legacy-edition verschijnen die het zonder de vele vernieuwingen zal moeten doen.