Verwacht 3 augustus een boel meer Granblue Fantasy Versus-info

Rutger Engel, 21 juli 2019
Profiel

Liefhebbers van fighting games opgelet: een van de meestbelovende vechtspellen van dit (of volgend) jaar is Granblue Fantasy Versus, ook al weet je dat misschien nog niet. Alhoewel het al eventjes stil is rondom de game, weten we nu dat we 3 augustus meer Granblue Fantasy Versus-info mogen verwachten. Dit is althans zo als we een fan-pagina mogen geloven die een recent interview heeft vertaald.

Cygames is een gigant als het gaat om mobiele games, met als populairste titel Granblue Fantasy. Cygames wil nu de console-markt ook gaan verrassen met onder andere een RPG (die oorspronkelijk door Platinum Games gemaakt had moeten worden) en een vechtspel: Granblue Fantasy Versus. Dit vechtspel wordt gemaakt door Arc System Works, de studio die onder andere het succesvolle Dragon Ball FighterZ heeft gemaakt en ook verantwoordelijk is voor Guilty Gear en BlazBlue.

Granblue Fantasy Versus is met name een titel waar mensen naar uitkijken sinds de beta-test die een tijdje terug plaatsvond. Competitieve fightinggame-spelers over de hele wereld werden toen bijzonder gecharmeerd door de vechtstijl, die het meest te vergelijken lijkt met het ouderwetse Super Street Fighter II: Super Turbo. Er is dus genoeg reden om uit te kijken naar 3 augustus.