Review: Razer Huntsman Mercury White

Britt Luttik, 15 augustus 2019
Profiel
De Razer Huntsman Mercury White is een prachtig toetsenbord met prima functionaliteit, wat bijzonder goed tot zijn recht komt in combinatie met andere Mercury-producten van Razer.

Bijna alle producten van Razer bevatten de iconische combinatie van zwart en groen, vaak met RGB-verlichting. Echter heeft de fabrikant het afgelopen jaar gekozen om de serie op te frissen met speciale collecties in andere kleuren. De Mercury White-editie is een set van eerder uitgebrachte producten, maar nu in het wit en zilver. De Huntsman en BlackWidow Lite ondergingen beide deze metamorfose, waarbij de eerste vooral voor de gamers is en de tweede voor zakelijke gebruikers. Je leest alles over de Razer Huntsman Mercury White in deze review.

De Huntsman is een toetsenbord met sterke nadruk op prestaties dankzij de opto-mechanische switches. Dit type switch, dat zich onder iedere toets bevindt, maakt gebruik van een optische laser om toetsaanslagen te registreren. Door deze technologie reageert het toetsenbord sneller en accurater. De Razer Huntsman Mercury White belooft een levensduur van 100 miljoen toetsaanslagen en bevat volledig programmeerbare toetsen. Verder is er een hybride opslag voor vijf profielen, comptabiliteit met de Xbox One en ondersteuning voor Razer Synapse 3.

Echter zijn we deze keer niet zo nieuwsgierig naar de specificaties, aangezien het toetsenbord al eerder uitgebracht is. Wat ons vooral interesseert is het design en het apparaat als deel van de Mercury White-collectie. De Razer Huntsman Mercury White heeft aan de bovenkant een matte, aluminium plaat en witte toetsen. Aan de onderkant is het chassis geheel wit, met uitklapbare pootjes. Ook de gevlochten USB-kabel is in het geheel wit en bevat een klein bandje in het wit waarmee de kabel mooi kan worden gesorteerd. Het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan het uiterlijk, waardoor het product een premium gevoel uitstraalt.

Typerend voor Razer-apparatuur is de RGB-verlichting en de Huntsman is daar geen uitzondering op. De toetsen worden verlicht door Razer Chroma, in maar liefst 16,8 miljoen instelbare kleuren. Dit is allemaal mogelijk via Synapse, de software van Razer zelf. Daardoor kan iedere toets uitzonderlijk met effecten geprogrammeerd worden, wat tot bijzondere resultaten leidt. De software biedt ontzettend veel mogelijkheden, van standaard effecten tot specifieke per game. Zelfs wanneer je er weinig voor voelt om dit zelf te programmeren, neemt Synapse de vrijheid om voor sommige games specifieke effecten in te stellen. Deze synchroniseren tevens met andere Razer-apparaten, indien je in bezit van deze bent. Daardoor is het extra de moeite waard om meerdere producten van Razer te gebruiken, zeker met de Mercury White-serie. Het toetsenbord ziet er prachtig uit in combinatie met bijvoorbeeld de Razer Goliathus Extended Chroma Mercury White en de Razer Basilisk Mercury White.

Wat betreft functionaliteit is het toetsenbord precies wat je zou mogen verwachten van een gaming-toetsenbord. De toetsen reageren snel en geven een prettig klikgeluid als respons. Daarnaast voelt het indrukken van de toets erg licht en kost het weinig moeite. De functietoetsen bovenin bieden al behoorlijk wat opties, maar wanneer dit niet voldoende is, is het vrij makkelijk om zelf een macro in te stellen. Tot slot biedt Razer Synapse erg veel mogelijkheden om het toetsenbord in te stellen en dan met name wat betreft de lichteffecten. Er is dan ook eigenlijk weinig op aan te merken, de enige extra die mist in vergelijking met andere modellen is wellicht de aanwezigheid van een USB-poort. Maar dat mag de pret en pracht niet drukken.