Cloud-gaming-platform Shadow komt naar Nederland

Rutger Engel, 27 juli 2019
Profiel

Elke gamer heeft inmiddels wel gehoord van Google Stadia, de streamingdienst van Google die later dit jaar beschikbaar zal zijn. Hiermee kunnen mensen via al hun beeldschermen (denk aan tv’s, smartphones, laptops, computers) verbinding maken met de servers van Google om zo games direct te streamen zonder daar de rekenkracht van een sterke computer voor nodig te hebben.

Shadow komt nu naar Nederland en zij doen bijna hetzelfde, maar toch net anders. Met Shadow betaal je namelijk twaalf euro per maand (bij een jaarabonnement) en vervolgens maak je verbinding met een computer die in hun datacenter staat. Deze Windows 10-computer kun je zelf gebruiken hoe je maar wilt. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld in kan loggen op je eigen Steam-account en niet een hele eigen bibliotheek hoeft op te bouwen bij hun service.

Omdat er nogal veel vragen zijn rondom het streamen van games en of dat allemaal wel te vertrouwen is, zijn wij inmiddels flink druk bezig om deze dienst uitgebreid te testen. Binnenkort lees je op NWTV wat wij van Shadow vinden.