Review: Turtle Beach Recon Spark

Thom van den Hork, 06 augustus 2019
Profiel
De Turtle Beach Recon Spark is een prima apparaat, zeker gezien de prijs. Voor zo'n vijftig euro heb je een headset met een fris uiterlijk die je op zowel je consoles, als je pc kunt gebruiken.

Als het om headsets gaat dan is er natuurlijk keuze genoeg. Het ligt er eigenlijk maar net aan hoeveel geld je eraan uit wilt geven, want je hebt ze al vanaf twee tientjes tot meer dan tweehonderd euro. De Turtle Beach Recon Spark valt met een prijs van € 50,- in de categorie instapmodellen en wij zochten voor je uit of dit apparaat jouw zuurverdiende geld waard is.

De Turtle Beach Recon Spark valt direct op door zijn frisse uiterlijk. De headset is hoofdzakelijk wit met de nodige lavendelblauwe accenten. Het lijkt erop dat dit apparaat vooral bedoeld is voor vrouwelijke gamers en/of kinderen, maar het is als man natuurlijk niet verboden om deze te dragen. Het is een simpele headset wat niet gek is gezien de prijs, dus naast een microfoon, kabel en volumeregelaar is er weinig te vinden. De microfoon zit vast aan de linker oorschelp en deze kun je netjes inklappen wanneer je deze niet hoeft te gebruiken. Ook het harder en zachter zetten van het geluid, kun je aan de linkerkant bedienen. Het is zo standaard dat het verder geen uitleg nodig heeft en dat is natuurlijk precies wat we willen, plug-and-play.

Veel headsets zijn gemaakt voor een specifieke console of pc, maar de Turtle Beach Recon Spark kun je in principe voor alles gebruiken waar een hoofdtelefooningang op zit. Zo hebben wij het apparaat getest met de Xbox One X, Nintendo Switch, PlayStation 4 Pro en zelfs een mobiele telefoon. Het geluid klinkt meer dan prima door de 40 mm-luidsprekers en eigenlijk zijn wij ook niet anders gewend van Turtle Beach. Ook over de microfoon hebben wij weinig op- of aanmerkingen, want tijdens onze online avonturen hebben wij ons prima verstaanbaar kunnen maken. Deze headset biedt natuurlijk niet dezelfde geluidskwaliteit als de Turtle Beach Stealth-serie, maar de prijs-kwaliteit-verhouding is dik in orde.

De Turtle Beach Recon Spark zit strak maar prettig op het hoofd, ook als je speelsessie een aantal uren duurt. De zachte oorkussentjes zijn ook prima wanneer je een bril draagt, iets dat nog regelmatig vergeten wordt door fabrikanten. Ook voelt de headset stevig aan en hoef je niet bang te zijn om deze af en toe te laten vallen. Er kleeft wel een nadeel aan het witte uiterlijk, de oorkussentjes zullen wat sneller vies ogen dan wanneer ze zwart waren geweest.

De Turtle Beach Recon Spark is een prima instapmodel. Het apparaat ziet er lekker fris uit en de geluidskwaliteit van de luidsprekers en microfoon is dik in orde. Ook wat betreft draagcomfort hebben wij niks geks kunnen vinden. De prijs-kwaliteit-verhouding is goed, maar mocht je niet zoveel om de kleur geven dan ben je misschien beter af met de Turtle Beach Recon 70P of Turtle Beach Recon 70N; deze bieden in principe dezelfde kwaliteit maar zijn zo’n twintig euro goedkoper.