Nieuwe Death Stranding Heartman-trailer toont regisseur Nicolas Winding Refn

Rutger Engel, 29 juli 2019
Profiel

Een nieuwe Death Stranding Heartman-trailer moet dit nieuwe personage wat meer uitlichten, tegelijkertijd brengt het de grimmige sfeer van de game weer naar voren.

Heartman’s heart stops every 21 minutes. What happens is that he dies and he looks for his family on the other side for three minutes – Hideo Kojima

Heartman is een dokter die erop uit is om het fenomeen van de Death Stranding te onderzoeken. Zoals we in de trailer zien, lijkt het nogal lastig voor hem te zijn. Dit omdat hij kennelijk maar een levenscyclus van 21 minuten heeft, waarna hij tijdelijk doodgaat en drie minuten later weer gereanimeerd wordt. In deze drie minuten probeert hij zijn familie ‘aan de andere kant’ op te sporen.

Heartman wordt gespeeld door wereldberoemde regisseur Nicolas Winding Refn, bekend van de grote hit Drive en van de zojuist uitgebrachte Amazon-serie Too Old to Die Young. Nicolas Winding Refn en Kojima kwamen oorspronkelijk in contact omdat Kojima hem had gevraagd voor de gegevens van landgenoot Mads Mikkelsen, daarna zijn de twee regisseurs bevriend geraakt.

Death Stranding verschijnt 8 november exclusief voor de PlayStation 4.