Nieuwe CoD: Modern Warfare-multiplayer-gameplay getoond

Johan van de Westerlo, 01 augustus 2019
Profiel

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat killstreaks weer terug zijn in de serie en dat er enkele nieuwe aan toegevoegd zijn. Ook was bekend dat Infinity Ward op 1 augustus nieuwe CoD: Modern Warfare-multiplayer-gameplay zou onthullen.

De nieuwe game is een soort reboot van het originele deel dat in 2007 het licht zag en misschien wel de populairste Call of Duty ooit is. Het verleden werd ingeruild voor de moderne oorlogsvoering met moderne wapens en gadgets.

In de CoD: Modern Warfare multiplayer-gameplay die werd getoond was onder andere te zien dat er nu ook de mogelijkheid is om met een tank rond te rijden. Ook zijn er al verschillende onderdelen van enkele maps getoond. Infinity Ward geeft aan dat de maps goed gebalanceerd zijn waarbij er voor iedere speelstijl wel mogelijkheden zijn; of je nu sniper bent of liever op korte afstand je vijand uitschakelt. De wapens zijn ook flink onder handen genomen, althans de mogelijkheden die je hebt. Zo zijn er talloze verschillende attachments die je per wapen kan vrijspelen en kunt gebruiken. Stel de wapens samen zoals jij ze het fijnst vindt spelen in de vernieuwde Gunsmith.

Wat ook opvallend is, is dat er in deze nieuwe game geen Season Pass of betaalde DLC’s zijn. Alle updates en uitbreidingen zullen dus gratis zijn voor alle bezitters van de game. Iets dat veel fans als muziek in de oren klinkt. PS4-eigenaren die niet kunnen wachten, kunnen deelnemen aan de open beta die op 14 september van start gaat voor de normale spelers. Heb je de game als pre-order besteld, dan kan je op 12 september al aan de slag. Voor pc- en Xbox One-bezitters gaat de beta op 19 september van start, wanneer je het spel vooruit hebt besteld. Vanaf 21 september geldt de normale open beta. Bij de laatstgenoemde is deze ook nog steeds beschikbaar voor de PS4; zij hebben dus een flinke extra periode om de game te proberen.

Ook werd de Dark Edition uitgelicht, de meest dure uitvoering van de game. Voor de prijs van ongeveer €200,- krijg je dan ook niet alleen de game, maar ook echte Night Vision Goggles. De nachtkijker is een iconische gadget uit de serie. Bij Modern Warfare 2 werd de nachtkijker ook al een keer toegevoegd als verzamelitem aan de duurste editie.

Call of Duty: Modern Warfare ligt vanaf 25 oktober in de winkel voor PlayStation 4, Xbox One en pc.