Sega kondigt nieuw deel aan met de Romance of the Three Kingdoms XIV-trailer

Rutger Engel, 02 augustus 2019
Profiel

Als je nog nooit van de Romance of the Three Kingdoms-games hebt gehoord, neemt niemand je dat kwalijk. Het gaat om een reeks van, diep inademen, turn-based tactical role-playing simulation grand strategy wargames die al sinds 1985 ontwikkeld wordt door Koei Tecmo, bekend van de Dynasty Warriors-franchise. Echter is het zo’n obscuur type game dat het in Europa nooit bepaald een van de meest geliefde series is geworden. Het zijn grote, strategische spellen die zich afspelen in de Periode van de Strijdende Staten in China. Nu is met de Romance of the Three Kingdoms XIV-trailer de komst van het nieuwste deel aangekondigd. Dit terwijl het vorige hoofdstuk oorspronkelijk niet eens buiten Japan beschikbaar was.

Triumph over the land, take charge, conquer territories and fly your colours in the latest instalment from the Romance of The Three Kingdoms franchise.

Romance of the Three Kingdoms XIV verschijnt ergens ‘vroeg’ in 2020 voor PlayStation 4 en pc. Ook zijn alvast wat screenshots van gameplaybeelden getoond: