De Apex Legends-solomodus zal volgende week tijdelijk beschikbaar zijn

Johan van de Westerlo, 07 augustus 2019
Profiel

Al sinds de release van de gratis game van Respawn wordt er door de spelers gevraagd om alleen te kunnen spelen in plaats van in de standaard teams waarin drie spelers worden geplaatst. Nu wordt daar eindelijk gehoor aan gegeven gezien de studio aangeeft dat de Apex Legends-solomodus vanaf volgende week tijdelijk beschikbaar zal zijn.

Middels een bericht op Twitter heeft Respawn bekendgemaakt dat de modus tijdens het Iron Crown Collection Event tijdelijk wordt toegevoegd. Deze zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als de standaard modus, enkel speelt iedereen voor zich in plaats van samen te spelen met je teamgenoten. Niet iedereen zit te wachten om in een team geplaatst te worden met een of twee vreemde spelers. De periode wordt beschouwd als testfase, waarna de modus ook weer verwijderd zal worden. Ze zullen daarna aan de slag gaan om eventuele bugs eruit te halen zodat deze modus later definitief toegevoegd kan worden aan de game.

Er wordt ook al geruime tijd gevraagd naar een duomodus waarin je met zijn tweeën kunt spelen. Ideaal voor wanneer je samen alleen met een enkele vriend wilt spelen. Hier werd overigens niets over gezegd, mogelijk volgt deze modus later nog. Apex Legends is vrijwel de enige Battle Royale-game waarin geen solomodus aanwezig is, vandaar dat er ook massaal naar deze optie gevraagd wordt.

De solomodus zal van 13 tot en met 27 augustus beschikbaar zijn.

Bron: Twitter