Google presenteert binnenkort een Stadia Connect-livestream

Arran Winmai, 07 augustus 2019
Profiel

Google houdt binnenkort een livestream die Stadia Connect heet. Dat kondigt het bedrijf aan op Twitter. Deze livestream zal plaatsvinden op 19 augustus en begint om 19.00. Volgens de beschrijving zal de Stadia Connect focussen op gloednieuwe games die de streaming service zal aanbieden. Ook krijgen fans een kijkje achter de schermen.

Google Stadia is een streamingdienst voor videogames die in maart werd aangekondigd. Met deze dienst kunnen spelers games streamen naar alle platforms waar Google Chrome op werkt met ‘perfecte kwaliteit’ (4K 60fps). Dit houdt in dat fans games kunnen spelen op mobiele apparaten en zelfs de TV. Volgens Google zal zelfs de traagste pc de mooiste games kunnen spelen. Ook zou het content creators met hun publiek moeten verbinden. Bovendien wordt er een speciale controller voor ontwikkeld die via WiFi is verbonden met de gameserver.

Google Stadia zal ergens in 2019 lanceren in Canada, de Verenigde Staten en meerdere Europese landen. Wanneer de dienst lanceert en of het beschikbaar zal zijn in Nederland is nog niet bekend.