Eerste FIFA 20 Volta Football-gameplay getoond

Johan van de Westerlo, 09 augustus 2019
Profiel

Tijdens de onthulling van de nieuwe FIFA werd geheel verrassend een extra modus uit de doeken gedaan. In deze modus wordt het voetbal naar de straat gebracht waarin spelers hun trukendoos kunnen opentrekken en met kleine teams het tegen elkaar opnemen op een verhard veld in de stad. Gezien de releasedatum steeds dichterbij komt, lijkt het voor EA Sports tijd om de eerste FIFA 20 Volta Football-gameplay vrij te geven.

In Volta maak je een eigen speler waarmee je gaat proberen carrière te maken in de wereld van straatvoetbal. Je speler kan volledig worden gepersonaliseerd door bijvoorbeeld een eigen tenue samen te stellen, een leuk kapsel aan te meten of een tattoo te plaatsen. Door je carrière heen speel je nog veel meer items vrij om zo ook eens te kunnen afwisselen.

Je reist de hele wereld rond om het in kleine teams op een klein veld tegen elkaar op te nemen. Zo kom je onder andere in steden als Amsterdam, Londen, New York, Kaapstad en Tokio. Bij de laatste word je meegenomen in een voetbalkooi op het dak van een hoog gebouw.  Volta Football heeft veel weg van FIFA Street, een aparte voetbalgame die een flink aantal jaren geleden naast het normale FIFA werd uitgebracht.

FIFA 20 ligt vanaf 27 september in de winkel voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.