Curse of the Sea Rats wordt de eerste "Ratoidvania"

Arran Winmai, 15 augustus 2019
Profiel

Petoons Studios kondigt de eerste “Ratoidvania” Curse of the Sea Rats aan. Dit genre noemt de studio grappend, omdat het de eerste Metroidvania is met ratten in de hoofdrol. De game komt uit in 2021 voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

In Curse of the Sea Rats zijn spelers Ierse avonturiers die door een piratenheks zijn getransformeerd in ratten. Zij moeten de zoon van de admiraal redden en de vloek verbreken. Het spel focust op verkenning. Er zijn vier speelbare personages en fans kunnen lokaal met vrienden spelen. Verder is het spel 2.5D met handgetekende achtergronden en personages, net zoals Cuphead. Ook zullen NPC-interacties en cutscenes volledig ingesproken zijn door professionele stemacteurs. Tenslotte laat Petoons Studios weten dat het spel geschikt is voor casual én hardcore gamers. 

Bovendien laat CEO Sergio Garcia weten dat Curse of the Sea Rats deel is van een transmedia project. Het verhaal van de avontuurlijke ratten wordt onder andere verteld in deze game, een stripboekenserie en een animatieserie. Ook zal er speelgoed van op de markt gebracht worden.

Speel Curse of the Sea Rats vanaf 2021 op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.