Superhot en meer onthuld tijdens Indie World

Arran Winmai, 19 augustus 2019
Profiel

Vandaag is Gamescom 2019 van start gegaan, maar tegelijkertijd kwam Nintendo met Indie World. Daarin onthulde het bedrijf verscheidene indie-titels die naar de Switch komen.

SUPERHOT is zelfs direct na de onthulling te verkrijgen in de eShop. Dat is een actie-shooter waarin de tijd stilstaat als jij niet beweegt. Spelers kunnen hierdoor rustig hun volgende zet uitdenken. Als een level is uitgespeeld, wordt het op normale snelheid uitgespeeld voor een gave actiescene. SUPERHOT maakt gebruik van de gyro-controls van de Joy-Cons.

Ook de Hotline Miami-collectie is nu verkrijgbaar. De game-bundel zit vol actie en mysterie. Deze bundel verzamelt beide delen van de neon-verlichte serie. Het spel combineert felle kleuren met hevige vuurgevechten en mysterieuze verhaallijnen met een surrealistische touch.

Torchlight 2 zal vanaf 3 september te spelen zijn op de Switch. Deze actie-rpg laat fans alleen of met maximaal drie vrienden vechten en looten door duistere kerkers, terwijl honderden monsters ze proberen van kant te maken. In een column bespreekt Britt Torchlight 2 als een van de games om te spelen terwijl je op Diablo 4 wacht.

Diezelfde maand komt ook nog Ori and the Blind Forest Definitive Edition naar de handheld/console. Vanaf 27 september is de prachtige wereld van Ori te bezoeken voor Nintendo-fans. De Definitive Edition komt met verscheidene extra’s. Wat die extra’s precies zijn, is echter nog onbekend. Vorig jaar mocht Thom de opvolger Ori and the Will of the Wisps previewen.

Probeer te ontsnappen van de planeet in Risk or Rain 2. Het vervolg op de roguelike-platformer voegt een extra dimensie toe die spelers kunnen verkennen. Deze dimensie maakt het spel een stuk uitdagender. Spelers kunnen met maximaal drie vrienden op avontuur, of ze kunnen alleen op reis. Risk of Rain 2 komt deze zomer naar de Switch.

In Freedom Finger schieten spelers hun weg door 37 zijwaarts-scrollende levels. Het spel combineert het shooter-genre echter met beat ‘em up. Spelers kunnen namelijk ook hun vijanden in elkaar slaan in plaats van overhoop schieten. Daarnaast zit het vol rare grappen en gekke animaties. Freedom Finger verschijnt deze herfst.

Als wapens en uitrustingsstukken uitwisselen en verbeteren nog niet genoeg was, is Skellboy misschien wat voor jou. In deze actie-rpg zijn spelers namelijk skeletten die naast deze dingen ook hun lichaamsdelen kunnen vervangen. Deze game is vanaf 3 september te spelen.

In Youropa spelen fans met de zwaartekracht om puzzels op te lossen. Spelers moeten over het plafond lopen en de uitdagingen van vreemde hoeken bekijken terwijl ze hoofdpersonage Youropa helpen de mysterieuze stad weer te herstellen. Ook moeten ze raadsels oplossen en gevaarlijke vijanden verslaan. De game komt eind dit jaar naar de Switch.

De draken hebben de wereld overgenomen in EarthNight. Een freelance-fotograaf en een 14-jarig meisje moeten samenwerken om de mensheid te redden in deze 2D-platformer. De rest van de mensen zijn de ruimte in gevlucht en cirkelen om de aarde. Het spel is met de hand getekend en het is een ode aan klassieke arcadespellen.

Het vervolg van de bekende tower defense-shooter, Dungeon Defenders Awakened komt ook naar de Switch. Spelers besturen verschillende personages die elk hun eigen vaardigheden hebben om golven vijanden van zich af te slaan. Dit doen zij door muren te plaatsen en torens te bouwen die automatisch op de vijanden schieten, maar ze moeten ook zelf het gevecht aangaan. Het spel kan met maximaal vier mensen in splitscreen-modus gespeeld worden. Dungeon Defenders Awakaned verschijnt in februari 2020.

Ook kondigt Nintendo Skater XL aan. Dit is een skateboard-game gemaakt door skateboarders. Het heeft een unieke besturing die spelers kunnen gebruiken om hun eigen stijl aan te nemen en uit te drukken met tricks. Daarbij zijn ze niet beperkt door standaard-animaties. Skater XL komt in 2020 naar de Switch.