GC19: Square Enix maakt de Final Fantasy VIII Remastered-releasedatum bekend

Erwin Voorn, 20 augustus 2019
Profiel

Tijdens de persconferentie op de afgelopen E3 kondigde Square Enix al aan dat er een remaster van het achtste deel uit de Final Fantasy-reeks zou komen. Nu maakt het Japanse bedrijf dan ook de Final Fantasy VIII Remastered-releasedatum bekend en die is niet ver meer van ons verwijderd. Om precies te zijn, kan je over veertien dagen het avontuur van Squall Leonhart en Rinoa Heartilly en hun strijd tegen de militaire natie van Galbadia herbeleven op de huidige generatie consoles en pc.

Naast verbeterde graphics komt deze remaster met een aantal extra vernieuwingen:

  • Battle Assist geeft je de mogelijkheid om altijd volledige HP en ATB te hebben en ongelimiteerd Limit Breaks te kunnen uitvoeren.
  • No Encounters is een optie waarbij je de gevechten uitschakelt, zodat je je volledig kunt focussen op het verhaal. De ‘Event Battles’ vinden nog wel plaats.
  • Met 3X Speed Boost beweeg je je personages sneller over de speelwereld.
  • De pc-versie krijgt nog een aantal extra opties zoals de mogelijkheid om alle items, Abilities en Limit Breaks te krijgen.

Final Fantasy VIII Remastered is vanaf 3 september 2019 verkrijgbaar voor Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.