GC19: Sega heeft Yakuza Remastered Collection aangekondigd

Johan van de Westerlo, 22 augustus 2019
Profiel

Er is al behoorlijk wat gamenieuws voorbijgekomen tijdens Gamescom 2019 in Duitsland. Sega heeft onder andere de Yakuza Remastered Collection aangekondigd voor de PlayStation 4.

Het gaat hier om Yakuza 3, 4 en 5 waarvan het derde deel in 2009 werd uitgebracht. Alle drie de delen zijn onder handen genomen en hier en daar wat grafisch wat verbeterd. Zo draaien ze nu op een resolutie van 1080p met 60 frames per seconde. De delen worden niet allemaal tegelijk uitgebracht, maar dit gebeurt in fasen. Zo is Yakuza 3 al direct beschikbaar, maar Yakuza 4 zal pas op 29 oktober speelbaar zijn. Yakuza 5 komt op 11 februari 2020 opnieuw naar de console.

Nadat de derde remaster is uitgebracht, zal Sega ook een fysieke Yakuza Remastered Collection uitbrengen. Deze editie wordt geleverd in een speciale rode verzamelhoes die is versierd met de bekende drakentattoo van Kiryu. Dit verzamelpakket bestaat uit twee discs waarop Yakuza 3 en 4 staan. Yakuza 5 zal worden uitgebracht met een hoes in de PlayStation 3-stijl aangezien deze game enkel als digitaal exemplaar is uitgebracht. Het leek Sega wel toepasselijk om de opnieuw uitgebrachte versie te voorzien van een origineel doosje.