Nieuwe Pokémon Sword & Shield-details onthuld rondom gevechten

Jeffry van Geel, 23 augustus 2019
Profiel

Vorig weekend, tijdens de Pokémon Worlds, zijn nieuwe Pokémon Sword & Shield-details rondom de gevechten in het spel aangekondigd. Vanaf het komende seizoen is dit het officiële spel waarin spelers op toernooien tegen elkaar spelen. De volgende details zijn onthuld:

  • Trainers zullen vechten tegen tegenstanders met een vergelijkbare ranking en punten verdienen op basis van de resultaten van deze gevechten.
  • Elke ranking tijdens rankinggevechten behoort tot een bepaald niveau, en Trainers kunnen hun ranking verbeteren door voldoende punten te verdienen.
  • Trainers kunnen hun eigen ranking bekijken in het Battle Stadium. Daarnaast kunnen ze ook zien hoe alle deelnemers aan een wedstrijd gerangschikt zijn op de smartphoneversie van Pokémon HOME.
  • Eén bijzonder aspect van informele gevechten is de mogelijkheid om bepaalde Legendarische Pokémon en Mythische Pokémon in te zetten die niet geschikt zijn voor rankinggevechten.
  • Bij officiële wedstrijden doen deelnemers mee aan speciale gevechten met een grote verscheidenheid aan regels en beperkingen.
  • Bij vriendschappelijke wedstrijden kunnen Trainers deelnemen aan wedstrijden die georganiseerd worden door andere spelers, of zelfs hun eigen wedstrijd organiseren. De regels van vriendschappelijke wedstrijden worden bepaald de organisator.

Ook zijn er details bekendgemaakt over bijvoorbeeld Dynamaxing, een nieuwe tijdelijke evolutie-vorm die voor het eerst in Pokémon Sword & Shield wordt gebruikt. Er moet een speciale Dynamax-band zijn om te kunnen Dynamaxen, maar er is verder geen item nodig. Wel kun je middels max-items bepaalde aanvallen uitvoeren.

Als laatste is onthuld dat er nieuwe ability’s en zelfs verborgen ability’s worden toegevoegd aan het spel. Deze laatste kun je krijgen door Pokémon te vangen na Max-Raid-Battles. De Pokémon die je dan vangt kan deze ability hebben.