Pokémon Masters moet donderdag verschijnen

Rutger Engel, 24 augustus 2019
Profiel

Eindelijk is officieel bevestigd dat Pokémon Masters donderdag moet gaan verschijnen voor iOS en Android. Dit werd gedaan middels onderstaande tweet:

Dit is niet helemaal voor iedereen een verrassing, aangezien bij het moment dat mensen konden pre-orderen ook al wel stond dat het spel op 29 augustus verwacht werd. Maar toch, bevestiging is altijd goed. Of het spel dan meteen in alle regio’s wereldwijd beschikbaar zal zijn, is echter nog niet helemaal duidelijk. De klantenservice van de game zou aangegeven hebben dat het spel niet officieel verschijnt in Nederland. Dit zou komen door de lootbox-wetten die in Nederland van kracht zijn en in de toekomst aangepast gaan worden. Het is wat merkwaardig, omdat een zeer groot aantal vergelijkbare games wel in Nederland te spelen is. Uiteraard zijn er omwegen om het spel alsnog te spelen, ook als je in Nederland of België woonachtig bent.

Pokémon Masters is een spel waarin spelers zogeheten Sync Pairs moeten verzamelen. Een Sync Pair is een koppel van een trainer met een Pokémon. Vervolgens kan met deze Sync Pairs in een drie-tegen-drie-gevecht gestreden worden. Pokémon Masters zal geen PvP-modus (speler-tegen-speler) bevatten, omdat het ‘amateur-vriendelijk’ wil zijn. Het spel wil de focus leggen op het samen ontdekken van de wereld, in plaats van competitie.

Voor de mensen die de eerdere informatie over Pokémon Masters gemist hebben of het weer vergeten zijn, hebben we hieronder een filmpje geplaatst waarin het spel kort wordt uitgelegd.