Review: Night Hunter

Stefan Manenschijn, 29 augustus 2019
Profiel
Hoewel Night Hunter weinig vernieuwends doet, is het wel een sterke politiethriller met uitstekend acteerwerk en een verrassend plot.

Het duo Cooper (Ben Kingsley, Gandhi) en Lara (Eliana Jones, Hemlock Grove) jaagt op eigen houtje op verkrachters en pedofielen, omdat ze vinden dat de politie daar te weinig tegen doet. Wanneer Lara echter tijdens een van hun acties in de handen valt van een verkrachter, stuit politieagent Marshall (Henry Cavill, Man of Steel) in een reddingspoging op een huis waar meerdere meisjes gevangen zitten. Ook weet hij daar de waarschijnlijk dader op te pakken, maar hoe kan deze gestoorde persoon al die tijd zijn gang zijn gegaan zonder gepakt te worden. Agente Rachel (Alexandra Daddario, True Detective) denkt dat de gevangene meer weet dan hij laat blijken. Hoe deze vork in de steel zit, kun je vanaf vandaag in de bioscoop zien in David Raymond’s Night Hunter.

Op zichzelf doet Night Hunter niet iets dat we nog niet eerder hebben gezien. Het is een typische politiethriller die blij vlagen doet denken aan films als Se7en, wat natuurlijk geen slechte vergelijking is. En hoewel de film nergens het niveau aantikt van die klassieker, is de uitvoering wel degelijk sterk te noemen.

De sfeer die David Raymond weet neer te zetten, is namelijk ontzettend goed. Je kunt erg goed de angst proeven die zich meester heeft gemaakt van het politiekorps, als ook zij zelf niet veilig blijken te zijn. De wanhoop waarmee ze informatie proberen los te peuteren van de gestoorde gevangene, voel je als kijker ook.

Dit is mede te danken aan de geweldige acteerprestatie van Brendan Fletcher (Freddy vs. Jason, Rampage). Hij weet de potentiële dader perfect neer te zetten en geeft je constant het idee dat er meer zit achter de schizofrene persoon die hij is. Ook de rest van de cast is in prima vorm, al is het jammer dat juist het hoofdpersonage van Henry Cavill wat in negatieve zin uit de toon valt. Hij komt wat stijfjes en onnatuurlijk over, maar gelukkig weten de overige acteurs en actrices dit ruimschoots te compenseren.

Ook voelt de film blij vlagen wat ongeloofwaardig. Zonder spoilers te geven, blijven er zelfs na de ontknoping nog wel de nodige vragen en onwaarschijnlijkheden over die lastig over het hoofd te zien zijn. Dat neemt overigens niet weg dat het plot wel degelijk verrassend in elkaar steekt.

Nee, een klassieker als Se7en zal Night Hunter niet worden, maar het is zeker een erg sterke politiethriller. De goede acteerprestaties, in combinatie met de goede duistere sfeer, maken het meer dan de moeite waard om deze film in de bioscoop te gaan zien!

Wil je kans maken om samen met een vriend(in) Night Hunter in de bioscoop te zien, klik dan op deze link en doe mee aan de winactie!