Yakuza 7 aangekondigd, gevechten worden anders

Thom van den Hork, 29 augustus 2019
Profiel

Wij kunnen sinds deze maand eindelijk genieten van de Yakuza Remastered Collection, maar in Japan was dat al een tijdje beschikbaar. Ook het volgende deel in de Yakuza-reeks zal al eerder te spelen zijn in het Verre Oosten, want gisteren is Yakuza 7 aangekondigd. Naast wat informatie, werden er ook wat screenshots en een trailer vrijgegeven. In het Westen zal deze titel overigens de naam Yakuza: Like a Dragon krijgen.

Het nieuwe deel zal zich afspelen in Yokohama en de protagonist is ditmaal Ichiban Kasuga. In april van dit jaar verscheen op het Twitter-account van Ryu Ga Gotoku Studio, de ontwikkelaar, een bericht dat het nieuwste deel in de reeks over zou stappen op turn-based-gevechten. Toen dacht iedereen nog dat het een grap zou zijn, maar nu blijkt dat dit niet zo is. Het is voor het eerst in de serie dat de gevechten turn-based zullen zijn en dat is iets waar we aan zullen moeten wennen. Mocht het systeem niet blijken te werken, dan zal Ryu Ga Gotoku Studio overigens weer teruggaan naar het oude systeem, tenminste dat hebben ze aangegeven bij de aankondiging.

Yakuza 7 zal 16 januari 2020 uitkomen in Japan, China en Korea. Wij zullen nog even geduld moeten hebben, maar ook wij zullen in ieder geval volgend jaar aan de slag kunnen met dit nieuwste deel.