IFA19: Sony WI-1000XM2-oordopjes geïntroduceerd

Johan van de Westerlo, 06 september 2019
Profiel

Sony is aanwezig op de IFA, de grootste techbeurs voor consumenten, waar ze onder andere de Sony WI-1000XM2-oordopjes hebben geïntroduceerd.

De Sony WI-1000XM2-oordopjes zijn in-ear-oordopjes, maar kunnen wel draadloos gebruiken. De twee dopjes zijn middels een kabeltje in een nekband met elkaar verbonden zodat je geen kabels langs je lichaam naar je telefoon hebt lopen. De nekband beschikt daarnaast ook over de functie om te vibreren bij een inkomend telefoongesprek. De stijlvolle oordopjes zijn ontwikkeld om het beste draagcomfort te bieden.

De aanwezige QN1-chip zorgt ervoor dat er noise canelling kan worden toegepast. De ingebouwde microfoontjes pikken het omgevingsgeluid op en kunnen dit voor het grootste gedeelte wegfilteren zodat je met alle rust kunt genieten van je favoriete muziek, ook in luidruchtige omgevingen.

De Sony WI-1000XM2-oordopjes zijn voorzien van een krachtige accu en hebben een bijzonder laag stroomverbruik. Zo gaat de accu zelfs met noise cancelling ingeschakeld wel tien uur mee, wat vrij lang is voor draadloze oordopjes. Middels de quick charge-functionaliteit kan je na 10 minuten laden de dopjes al voor 80 minuten gebruiken.

De WI-1000XM2 ligt vanaf januari 2020 in de winkels voor de adviesprijs van €330.