Keiharde nieuwe Guilty Gear-trailer en een boel informatie vanaf TGS 19

Rutger Engel, 13 september 2019
Profiel

Eerder vertelden we al over de aankondiging van een nieuwe Guilty Gear. Deze heeft nog geen officiële naam, maar een nieuwe Guilty Gear-trailer van de Tokyo Game Show 2019 toont wel alvast de twee hoofdpersonages in meerdere gevechten. Het gaat hier natuurlijk om Sol Badguy en Ky Kiske. Met keiharde metal-muziek gaan ze erop los en dit klinkt elke Guilty Gear-fan als muziek in de oren. De animaties zien er spectaculair uit en we vinden eigenlijk dat het allemaal lijkt op een vechtspel uit het jaar 2025.

Tenslotte zie je aan het einde van de trailer nog even een oude bekende die aangekondigd wordt: iedereens favoriete ankerdragende meisje ziet er een jaartje ouder uit, maar May is er toch weer bij. Meteen wordt ook gemeld dat er tijdens CEOtaku, een toernooi voor Anime-vechtspellen, een nieuwe trailer zal worden getoond. Hoogstwaarschijnlijk zal dit dan om een trailer van May gaan. CEOtaku vindt van 27 tot 29 september plaats, dus lang hoeven we niet meer te wachten.

Daarnaast is er nieuwe informatie verschenen dankzij een interview van Famitsu. Alhoewel we zelf geen Japans spreken, hebben we flink wat speurwerk gedaan om er toch een beetje achter te komen wat hierin verteld is:

  • Voor het eerst zal met Guilty Gear de focus meer liggen op alle spelers wereldwijd en minder op alleen de Japanse arcadehallen.
  • Het zal een volledig nieuw spel worden en niet per se een ‘vervolg op de vorige Guilty Gear‘.
  • Het moet nog steeds een ongelooflijk lastig spel blijven om op het hoogste niveau te spelen.
  • Echter moet het wel een zeer toegankelijk spel worden voor mensen die geen experts in vechtspellen zijn, zo zal de focus niet gaan liggen op lastige combo-aanvallen.

Dit is allemaal genoeg info om alvast enthousiast over te worden. We houden jullie rond CEOtaku op de hoogte over de nieuwste trailer.